Acasă Locale Stiri Satu Mare La cât va urca salariul mediu din România în mandatul lui Iohannis?

La cât va urca salariul mediu din România în mandatul lui Iohannis?

În ultimele trei mandate prezidențiale, salariile angajaților români au crescut, în medie, cu câte 110%, până la aproape 1.700 de lei net pe lună în prezent. Bazându-se pe acest procent de creștere, ZF a făcut un exercițiu de imaginație prin care  a calculat nivelul salarial mediu la care ar trebui să ajungă angajații români în 2019, la finalul mandatului lui Klaus Iohannis.

Astfel, în mandatul fostului președinte Ion Iliescu din perioada 2000- 2004, salariul mediu în rândul angajaților români a crescut cu 180%, până la o medie de aproape 600 de lei  net în anul 2004, arată datele centralizate de ZF pe baza informațiilor de la Institutul Național de Statistică.

De asemenea, în cele două mandate ale lui Traian Băsescu în funcția de președinte al României, salariile angajaților au crescut cu câte 127% (în perioada 2004- 2009), respectiv cu 24% (în perioada 2009 – 2014).

În prezent, salariul mediu net al angajaților români este de aproape 1.700 de lei net pe lună, iar dacă se păstrează ritmul de creștere mediu calculat în funcție de majorările salariale din mandatele ultimilor doi președinți, rezultă că, la finalul mandatului lui Klaus Iohannis, un salariat român ar trebui să câștige, în medie, circa 3.570 de lei net pe lună.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dieta raw-vegană

Beneficii și riscuri Ce înseamnă dieta raw vegană, ce beneficii pentru sănătate are și la ce să fii...

Spre groapă, râzând…

Speram ca măcar la alegerile parlamentare să nu se repete comedia amară de la locale și când spun asta, mă gândesc la...

,,Prin cântec îmi exprim trăirile”

Interviu  cu interpretul Darius Câmpean Încercăm să îi aducem în atenția publică pe acei tineri care înțeleg că o...

Muzeul Daciei Românești din Satu Mare este unic în țară!

El aparține omului de afaceri, Beniamin Kira Fără îndoială, cel mai atipic muzeu din județul nostru, Muzeul Daciei Românești,...

Comentarii recente