Acasă sus Băsescu: Dimineața, cabinetele președintelui și premierului sunt verificate de sisteme de ascultare

Băsescu: Dimineața, cabinetele președintelui și premierului sunt verificate de sisteme de ascultare

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, că, în fiecare dimineață, cabinetele președintelui, premierului, președinților celor două Camere sunt verificate să nu apară sisteme de ascultare și afirmațiile lui Victor Ponta că și-a mutat biroul la MApN fiindcă este ascultat sunt „mincinoase”.

„Mesajul pe care îl dă Victor Ponta cu mutarea biroului la MApN este: Mă ascultă instituțiile statului. Nimeni nu a spus că dialogul lui Duicu era înregistrat cu microfoane în cabinetul premierului, ci a fost o redare a unei convorbiri pe care a avut-o Duicu din cabinetul sau din secretariatul premierului. Duicu, ca fiind parte a unei rețele de tip mafiot în Mehedinți, a fost pus sub urmărire la cererea procurorului. De ce să faci jocul ăsta mincinos și să spui: sunt ascultat în cabinet”, a spus Băsescu, într-o emisiune la Digi 24.

Potrivit șefului statului, cabinetele președintelui, premierului, președintelui Senatului, președintelui Camerei Deputaților sunt verificate în fiecare dimineață.

„Cabinetul președintelui, primului ministru, președintelui Senatului, președintei Camerei Deputaților, în fiecare dimineață, sunt verificate să nu apară cumva sisteme de ascultare și nu pentru că ar fi cineva din instituțiile statului care ar putea pune astfel de echipamente, dar poate intra un salariat din instituție, Palatul Victoria, Parlamentul sunt mari, sunt zeci de oameni. Poate să lase cineva un sistem de ascultare”, a explicat Băsescu.

El a arătat, însă, că statul are posibilitatea să facă să ajungă documentele la demnitar oriunde în lume, referindu-se la mutarea biroului premierului, arătând că MApN este mai aproape de Cotroceni.

„Cotroceniul e mult mai aproape pe Ministerul Apărării și sunt convins că premierul mă va vizita cu multă plăcere și mult mai des pentru că suntem mult mai aproape. Când vrea o cafea, poate să vină”, a spus Băsescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că săptămâna viitoare își va muta biroul la sediul MApN, unde va avea întâlnirile și activitățile oficiale, aparatul de lucru rămânând la Guvern, motivul gestului său ținând de evitarea „înscenărilor lui Băsescu și ale presei”.

3 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Medicii infectați,fug din spital

Trei cadre medicale infectate cu coronavirus, internate la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean din Târgu Jiu, au fugit din unitatea...

USR PLUS sfidează ceremonia de investire

În ultimele zile s-a întâmplat un fenomen ciudat. În mai multe zone ale țării, în număr mare și în unele cazuri în...

Noul Model Tesla trimis către Europa

Tesla Motors a trimis un prim transport către Europa de la fabrica din Shanghai care produce din 2019. Mașinile au fost trimise...

Medicina-forță morală dominantă în controlul societăților

Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, ridică probleme etice importante legate de medicină și actuala pandemie într-un comentariu publicat pe blogul...

Comentarii recente