Acasă Locale Stiri Satu Mare Băsescu: E clar că serviciile secrete s-au implicat în campanie

Băsescu: E clar că serviciile secrete s-au implicat în campanie

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, că este clar că serviciile secrete s-au implicat în campania electorală, dând asigurări că va analiza cu toată seriozitatea problema și că aceasta nu va rămâne doar o afirmație.

Întrebat dacă apreciază că serviciile s-au implicat în campania electorală,Traian Băsescu a răspuns: ”Categoric, da, și vă asigur că nu va rămâne doar o singură afirmație”.

Președintele a continuat: ”Este clar că serviciile s-au implicat, este clar că au fost lucruri în neregulă” și a menționat că ”încă din 10 septembrie 2014” i-a chemat pe șefii celor două servicii, SIE și SRI, și prim-adjuncții, Coldea și Predoiu și i-a atenționat să nu se implice în campania electorală.

”Implicarea lui Meleșcanu cred că nu mai are nevoie de demonstrații. (…) Probabil a plecat de la mine Meleșcanu și apoi a început să își strângă semnături pentru candidatură”, a spus Traian Băsescu la B1 TV.

Potrivit lui Traian Băsescu, faptul că Meleșcanu nu i-a spus că dorește să candideze și apoi, cu diverse organizații, a strâns semnături ”este o clară implicare a Serviciului în jocuri politice”.

Despre apariția fotografiilor cu Elena Udrea, la Paris, alături de șefa DIICOT, președintele Traian Băsescu a precizat că ”ceea ce s-a întâmplat astăzi reprezintă din nou o probă că serviciile sunt implicate”.

”Vă asigur că voi analiza cu toată seriozitatea, iar cine crede că m-am culcat acasă și aștept să se facă 21-22 decembrie, se înșală. Eu am spus că sunt președinte până pe 21 decembrie, la ora 24.00”, a mai spus Băsescu.

El a continuat: ”Marea bătălie este cine va fi președinte, pentru că unii îl susțin Ponta și alții, care știu că vor fi scurtați de cap, când vine Ponta, din serviciu, îl susțin pe Iohannis. Acest lucru îl știu foarte bine”. El a menționat că este important ce se întâmplă cu cele cinci, șase, șapte opt procente ale Elenei Udrea.

Băsescu: Voi avea o discuție cu serviciile luni, după primul tur. Sunt câțiva oameni care au sărit calul

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, că va avea o discuție cu șefii serviciilor secrete, luni, după primul tur de scrutin și a precizat că ”sunt câțiva oameni, din conducerea serviciilor, care neprivind la interesul de neutralitate al serviciului, la prestigiul Serviciului, au sărit calul”.

”Profesional, eu spun că sunt niște servicii puternice și bune, dar acum greșesc”, a spus Traian Băsescu, într-o emisiune a postului B1 TV.

”Atenție, nu vorbim de Serviciu în ansamblul lui. Să nu vă închipuiți că ofițerii SRI aleargă toți acum și fac unii la dreapta și alții la stânga. Nu, sunt câțiva oameni, din conducerea serviciilor, care, neprivind la interesul de neutralitate al serviciului, la prestigiul serviciului, au sărit calul”, a continuat el.

Potrivit lui Traian Băsescu, ”și politicienii și presa trebuie să știe că nu a pus serviciile sunt control”.

”Eu le-am strunit, cât am fost președinte, acum, către sfârșitul mandatului, la vârf se fac niște jocuri care nu îmi plac”, a mai declarat Traian Băsescu, adăugând că imaginea serviciilor poate fi afectată dacă nu se corectează imediat.

Băsescu a ținut să precizeze că ”serviciile nu se pretează la băgat voturi în urnă, pentru că ele supraveghează”.

”Nu vorbim despre tot serviciul, ci de câțiva lideri care, deși au fost atenționați, au zis că nu o să îmi dau eu seama, până la urmă. M-au subestimat. Să nu dicutăm de oameni, pentru că trebuie să discut prima dată cu ei, dar nu am vrut ca cineva să creadă, pentru că știu ce este în mediile politice, toți vorbesc de implicarea serviciilor, dar nimănui nu îi este clar cum și acest lucru a ajuns și în societate”, a mai spus Băsescu.

Șeful statului a ținut să adăuge: ”Deja există impresia că serviciile se implică, iar eu le confirm: Da, nu vin în fața voastră să spun că nu se implică, dar voi avea o discuție luni, după primul tur”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Raed Arafat solicită creșterea capacității de ventilație

 Autorităţile din domeniul sanitar au în vedere suplimentarea, la nivelul unităţilor de primiri urgenţe, a numărului de ventilatoare care să asigure tratarea...

Părinții își vor putea lua zile libere plătite

Guvernul a aprobat joi proiectul de OUG care reglementează acordarea de zile libere plătite părinților în mai multe situații de suspendare a...

Cîțu:Reeșalonarea datoriilor până pe 15 Decembrie

Companiile vor avea termen până pe 15 decembrie să depună cerere de reeşalonare a datoriilor acumulate în perioada de la începutul stării...

PS Macarie :‘E în flagrantă contradicție cu Sfânta Scriptură’

Într-o declarație care a provocat o undă de șoc în lumea creștină, papa Francisc a cerut, într-un documentar prezentat miercuri la Roma,...

Comentarii recente