Acasă sus Băsescu: Pentru anul acesta văd capacitatea de creștere a economiei între patru...

Băsescu: Pentru anul acesta văd capacitatea de creștere a economiei între patru și cinci procente

Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la o dezbatere a Fundației Mișcarea Populară, că politica Guvernului de a introduce 35 de taxe noi este greșită, „ca și cum ai trage frâna economiei”, el precizând că este, cu toate acestea, optimist în privința creșterii economice în 2014.

Președintele a vorbit despre „nerealismul bugetului de stat”, criticând Executivul pentru că a introdus venituri inutile în construcția bugetară din2014, an afectat de două rânduri de alegeri, europarlamenare și prezidențiale.

„Soluția găsită de Guvern a fost creșterea taxelor. (…) Ideea că o economie care a trecut prin criză, cu eforturi formidabile și cu costuri politice formidabile, primește, imediat ce se reechilibrează, un set de 35 de taxe noi este greșită, este ca și cum ai trage frâna economiei. În opinia mea, toate semnele arată că economia luptă împotriva acestei politici a Guvernului și a FMI”, a afirmat șeful statului.

Traian Băsescu a menționat că FMI nu se poate opune deciziilor Guvernului, precizând însă că România nu are nevoie de banii de la Fond, iar acordul cu instituția este doar unul de precauție, care nu implică bani. Președintele a menționat că „Fondul putea fi un mai bun consultant pentru Guvern”.

Președintele și-a exprimat, totuși, încrederea în creșterea economică. „Optimismul meu este mult mai mare ca al economiștilor. Cred că vom avea anul acesta o creștere economică care începe cu patru, virgulă, de la unu la nouă, dacă agricultura va rămâne pe o producție rezonabilă”, a spus șeful statului.

Președintele a arătat că anul 2014 va fi un an bun din punct de vedere economic.

„Dacă și agricultura ar performa la un nivel acceptabil, ne-ar permite o creștere pe care eu, contrar datelor date de economiști, văd capacitatea economiei de creștere între 4 și 5 procente. Este clar, frâna trasă de guvern nu este atât de tare încât să descurajeze buna funcționare a economiei”, a arătat șeful statului.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Remedii naturiste pentru un sistem imunitar de fier.

Principala armă pe care o avem în lupta cu răceala, tusea si gripa este propriul nostru sistem imunitar și suntem sfătuiți deseori...

Luptă pentru viață la doar doi ani.Ajutorul tău,poate schimba viața ei.

Ines s-a născut prematur, la 24 -25 săptămâni de sarcină, având la naștere o greutate de doar 480 grame. Medicii au declarat-o...

Amenzi pentru nepurtarea măștii în exterior.Sunt neconstituționale!

Avocat Diana Ivanovici-Șoșoacă: Hotararea nr. 856 din 14 octombrie 2020-privind prelungirea stării de alertă, care face trimitere la Legea...

Cel mai mare cost al poluării este înregistrat în București

România înregistrează cel mai mare cost mediu al poluării pentru sănătate din Europa, cu 30% peste media europeană, iar Bucureștiul este orașul...

Comentarii recente