Acasă Locale Nationale Băsescu: Ponta a intervenit în justiție de o manieră fără precedent de...

Băsescu: Ponta a intervenit în justiție de o manieră fără precedent de la intrarea în UE

Președintele Traian Băsescu se arată îngrijorat de faptul că, în ultimele zile, premierul Victor Ponta a intervenit în justiție de o manieră fără precedent de la intrarea în UE, informează purtătorul de cuvânt al șefului statului.

„Președintele României, domnul Traian Băsescu, se arată îngrijorat de faptul că, în ultimele zile, prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, a intervenit în justiție de o manieră fără precedent de la intrarea României în Uniunea Europeană”, se arată într-un comunicat remis, joi seară, agenției MEDIAFAX.

Oprea precizează că, în virtutea prevederilor Articolului 80, alineatul (2) din Constituția României, potrivit cărora „președintele României veghează la respectarea Constituției și la buna funcționare a autorităților publice”, președintele Băsescu a discutat, marți, după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, cu ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, cerându-i să respecte Regulamentul de ordine interioară al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în care se precizează, potrivit comunicatului Președinției, că procurorul-șef al DNA face propuneri pentru funcțiile de conducere din această instituție.

„Ulterior, miercuri, 2 octombrie a.c., domnul președinte Traian Băsescu l-a contactat telefonic pe procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Tiberiu-Mihail Nițu, pentru a-l atenționa să nu cedeze la presiunile politice care se fac asupra domniei sale și să țină cont de faptul că, potrivit Regulamentului de ordine interioară al DNA, procurorul-șef al Direcției recomandă «delegarea procurorilor la Direcția Națională Anticorupție»”, se mai arată în comunicat.

1 COMENTARIU

  1. Domnul prim-ministru Victor Ponta sa se asigure de buna fuctionare a statului si de tot ceea ce il priveste. Sa nu se implice in actiuni in care nu este calificat si nu stie cum sa le duca la capat….

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente