Acasă Locale Nationale Băsescu: Ponta a intervenit în justiție de o manieră fără precedent de...

Băsescu: Ponta a intervenit în justiție de o manieră fără precedent de la intrarea în UE

Președintele Traian Băsescu se arată îngrijorat de faptul că, în ultimele zile, premierul Victor Ponta a intervenit în justiție de o manieră fără precedent de la intrarea în UE, informează purtătorul de cuvânt al șefului statului.

„Președintele României, domnul Traian Băsescu, se arată îngrijorat de faptul că, în ultimele zile, prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, a intervenit în justiție de o manieră fără precedent de la intrarea României în Uniunea Europeană”, se arată într-un comunicat remis, joi seară, agenției MEDIAFAX.

Oprea precizează că, în virtutea prevederilor Articolului 80, alineatul (2) din Constituția României, potrivit cărora „președintele României veghează la respectarea Constituției și la buna funcționare a autorităților publice”, președintele Băsescu a discutat, marți, după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, cu ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, cerându-i să respecte Regulamentul de ordine interioară al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în care se precizează, potrivit comunicatului Președinției, că procurorul-șef al DNA face propuneri pentru funcțiile de conducere din această instituție.

„Ulterior, miercuri, 2 octombrie a.c., domnul președinte Traian Băsescu l-a contactat telefonic pe procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Tiberiu-Mihail Nițu, pentru a-l atenționa să nu cedeze la presiunile politice care se fac asupra domniei sale și să țină cont de faptul că, potrivit Regulamentului de ordine interioară al DNA, procurorul-șef al Direcției recomandă «delegarea procurorilor la Direcția Națională Anticorupție»”, se mai arată în comunicat.

1 COMENTARIU

  1. Domnul prim-ministru Victor Ponta sa se asigure de buna fuctionare a statului si de tot ceea ce il priveste. Sa nu se implice in actiuni in care nu este calificat si nu stie cum sa le duca la capat….

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente