sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăLocaleBăsescu să numească noul ministru al Transporturilor

Băsescu să numească noul ministru al Transporturilor

Premierul Victor Ponta a precizat, luni, că președintele Traian Băsescu trebuie, conform Constituției, să numească noul ministru al Transporturilor în interiorul termenului de 45 de zile, cât este interimatul pe care îl asigură el, arătând că USL va avansa nominalizarea până expiră termenul.

„Sunt convins că, dincolo de jocurile politice, președintele își exercită atribuțiile constituțional. Nu vreau să cred, chiar dacă am o părere foarte proastă despre domnul Băsescu, nu vreau să cred că va încălca Constituția, care spune foarte clar că în 45 de zile trebuie să numească. Nu o să ne jucăm cu șapte propuneri pe care le plimbăm între Palatul Victoria și Cotroceni. Eu cred că aici deja nu mai e joc politic, aici e o chestiune serioasă. Noul ministru practic de luni trebuie să preia probleama CFR Marfă, trebuie să preia POS de Transporturi (…)”, a spus Ponta.

El a precizat că USL va veni cu altă propunere în termenul de 45 de zile.

Întrebat dacă se așteaptă ca Băsescu să respingă motivat noua nominalizare și dacă nu crede că era mai bine să fie lăsată candidatura lui Silaghi, pentru ca Băsescu să o respingă în prima instanță, astfel încât să fie obligat să o accepte pe a doua, Ponta a răspuns: „Astea sunt jocuri politice. Mă aștept la orice de la președinte, să facă orice joc, oricât de jos. Noi trebuie să ne comportăm serios și responsabil. Poziția domnului Silaghi, care a spus foarte clar că nu dorește în continuare să fie nominalizat, era normală și asta e o poziție serioasă”.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Ovidiu Silaghi și-a retras candidatura pentru funcția de ministru al Transporturilor, el menționând că, până la expirarea mandatului interimar pe care îl asigură, PNL va face o altă propunere, care va fi prezentată președintelui Traian Băsescu.

Premierul Ponta a făcut aceste declarații într-o conferință de presă susținută, la sediul USL, alături de vicepremierul liberal Daniel Chițoiu.

„Am luat act, am vorbit cu domnul Silaghi, așa cum știți și-a retras candidatura pentru funcția de ministru. Urmează ca până la expirarea mandatului meu de ministru interimar, adică, după calculele noastre – luni, 26 – PNL să facă o altă propunere pe care să o înaintez președintelui”, a spus Ponta.

„PNL se va reuni până la data menționată de domnul premier și BPN va nominaliza altă persoană”, a spus la rândul său Chițoiu.

Chițoiu a precizat că speră ca BPN al PNL să fie convocat până duminică sau luni pentru a se pronunța asupra unei alte nominalizări la Ministerul Transporturilor.

Chițoiu a adăugat că sunt mai multe propuneri din PNL pentru funcția respectivă, fiind vorba de persoane care au mai îndeplinit funcții administrative sau parlamentari.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente