joi, iulie 18, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareBiblioteca Județeană marchează Ziua Internațională a Internetului

Biblioteca Județeană marchează Ziua Internațională a Internetului

Biblioteca Județeană Satu Mare în colaborare cu Colegiul Național „Mihai Eminescu” organizează miercuri, 30 octombrie 2013, cu începere de la ora 1300, la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”, dezbaterea și expoziția de carte cu tema Internetul între divertisment și cunoaștere, pentru a marca Ziua Internațională a Internetului.

Programul activității va cuprinde un scurt istoric al Internetului, prezentat de bibliotecarul Daniel Iojiban; o prezentare cu tema „Documentarea pe Internet”, susținută de prof. documentarist Sanda Rațiu și dezbaterea „Pro și contra Internet” ce va oferi elevilor participanți posibilitatea de a-și argumenta opiniile cu privire la utilizarea Internetului ca modalitate de informare și documentare.

O altă activitate dedicată Zilei Internaționale a Internetului se va derula în colaborare cu Școala Gimnazială „Bălcescu-Petőfi”, joi, 31 octombrie, cu începere de la ora 1200, în Sala multimedia din cadrul Bibliotecii Județene Satu Mare. Bibliotecarii le vor furniza elevilor participanți informații ce vizează navigarea în siguranță pe Internet fiindu-le prezentată lucrarea „InfoNet pentru copii isteți”. La finalul activității, elevii implicați vor fi subiecții unei anchete sociologice prin completarea unui chestionar ce va dezvălui aspecte legate de timpul pe care copiii îl alocă Internetului și în ce scop este el accesat.

Marcarea Zilei Internaționale a Internetului oferă instituției noastre prilejul de a-și face cunoscute serviciile pe care le oferă întregii comunități. Programul național „Biblionet – Lumea în biblioteca mea”, pe care Biblioteca Județeană Satu Mare l-a implementat în anul 2011, oferă utilizatorilor posibilitatea de a accesa gratuit Internetul prin cele 18 calculatoare de la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”, Secția de împrumut pentru copii și două filiale de cartier. Această manifestare se înscrie în strategia Bibliotecii Județene Satu Mare de atragere a unor segmente de public cât mai diversificate spre serviciile pe care le oferă și totodată susține declarația de misiune a bibliotecii de a asigura acces nediscriminatoriu la informație și cunoaștere prin toate mujloacele de care dispune., a declarat Angela Câmpian, director interimar.

Începând cu anul 2004, la data de 29 octombrie se sărbătorește Ziua Internațională a Internetului, pentru a marca succesul unui grup de cercetători americani care, în 1969, au reușit să transmită, pentru prima dată, un mesaj de la un calculator la altul, punând astfel bazele rețelei care mai târziu va fi cunăscută sub numele de „Internet”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente