Acasă Locale Stiri Satu Mare Bilanțul epidemiei de Ebola a ajuns la 5.420 de morți, din 15.145...

Bilanțul epidemiei de Ebola a ajuns la 5.420 de morți, din 15.145 de cazuri înregistrate

Numărul de decese provocate de epidemia de febră hemoragică Ebola a ajuns la 5.420 în opt state din Africa, din totalul de 15.145 de persoane infectate cu virus, potrivit ultimului bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), publicat miercuri.

Bilanțul precedent al OMS, publicat pe 14 noiembrie, era de 5.177 de morți din 14.413 cazuri. Noul bilanț prezintă date înregistrate până la 16 noiembrie.

OMS estimează că cifrele acestor bilanțuri sunt subestimate.

Epidemia, cea mai gravă de la identificarea virusului în 1976, s-a declanșat în Guineea, la sfârșitul lui decembrie 2013. De atunci și până la 16 noiembrie 2014, epidemia de Ebola a provocat moartea a 1.192 de persoane în această țară, din 1.971 cazuri.

De asemenea, s-au înregistrat 2.964 de morți în Liberia, din 7.069 de cazuri.

În Sierra Leone, OMS a înregistrat 1.250 de decese din 6.073 de cazuri declarate.

În Mali, ultima țară afectată de virus, OMS a semnalat 6 cazuri care au provocat 5 decese.

Bilanțul din Nigeria și Senegal a rămas neschimbat pentru mai mult de 49 de zile, cu 20 de cazuri dintre care opt mortale în Nigeria și un caz în Senegal, un student din Guineea a cărui vindecare a fost anunțată de către autorități la 10 septembrie. Aceste două state au fost retrase de pe lista țărilor afectate grav de epidemia de Ebola.

Bilanțul privind decesele înregistrate în rândul personalului sanitar s-a agravat, cu 329 de morți din 568 de contaminări (324 de decese și 570 de cazuri în bilanțul precedent). Mai multe cazuri de contaminare au fost retrase din bilanț.

În Statele Unite, au fost înregistrate patru cazuri, dar numai un pacient liberian, revenit din țara sa, a murit din cauza bolii.

Spania a înregistrat un caz de contaminare cu virusul Ebola, o asistentă care a îngrijit doi misionari infectați și repatriați la Madrid, unde aceștia au decedat în august și septembrie. Infirmiera a fost între timp declarată vindecată.

- Advertisment -

Cele mai populare

Comunicat prezidențial

Stoparea pandemiei de COVID-19 depinde şi de modul de răspuns al oraşelor şi al marilor comunităţi la necesitatea respectării măsurilor de protecţie...

Hallowen-sărbatoare demonica împrumutată de la străini

Moartea şi viaţa sunt lucruri esenţiale şi de aceea, simple. Omul le-a complicat atunci cînd, orbecăind, a ales mai uşor întunericul decât...

România furnizează cobai umani

Ceea ce vedeți despre banii murdari pe care Biden i-a incasat din Ucraina și România, este nimic față de adevărata dimensiune a...

Meserii uitate

Pe fondul apariţiei ţesăturilor moderne şi a firelor textile uşor de procurat, una dintre cele mai larg răspândite îndeletniciri din ţară, torsul...

Comentarii recente