Acasă Locale Stiri Satu Mare Bilanțul Jandarmeriei pe anul 2015

Bilanțul Jandarmeriei pe anul 2015

foto bilant 2

Joi, 11 februarie a.c., la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române s-a desfășurat în prezența ministrului Afacerilor Interne, domnul Petre TOBĂ, ședința de evaluare a activității desfășurată în anul 2015.
Alături de ministrul afacerilor interne, la activitate au luat parte chestor general Ioan BUDA, secretar de stat în MinisterulAfacerilor Interne, Codruț OLARU, adjunct al Procurorului General al României și Daniel HORODNICEANU, procuror-șef DIICOT.

În acest context, ministrul Afacerilor Interne, domnul Petre Tobă a apreciat contribuția Jandarmeriei Române în realizarea climatului de siguranță al cetățenilor, reliefând totodată profesionalismul jandarmilor români care execută misiuni în afara granițelor.

”Apreciez Jandarmeria Română pentru rezultatele obținute în anul trecut și cred cu tărie că este și va fi o Armă de elită a Ministerului Afacerilor Interne, o Armă în serviciul cetățeanului. Am toată convingerea că, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, Jandarmeria Română va contribui la creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și la îndeplinirea principalelor obiective din programul de guvernare și din strategiile sectoriale. Încrederea publică de care vă bucurați vă situează printre primele instituții din România și reprezintă rezultatul muncii dumneavoastră, dar totodată, este și un lucru care vă obligă și mai mult în fața cetățenilor…”

În anul 2015, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, la nivel național, structurile specializate ale Jandarmeriei Române au executat 692.634 de misiuni, reprezentând o creștere cu aproximativ 50% a numărului acestora față de anul precedent (328.300 misiuni în anul 2014). De asemenea, s-a intervenit în 8404 situații ca urmare a solicitărilor primite prin numărul unic de urgență “112”.

Din numărul total de misiuni executate, 82.458 au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfășurării unor activități care au presupus participarea unui public numeros.
În perioada de referință, jandarmii români au constatat 17.570 de infracțiuni, cu 17.281 de autori identificați, aplicând 137.411 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în cuantum de 30.415.670 lei.

În ceea ce privește paza și protecția instituțională, Jandarmeria Română a asigurat măsuri specifice la 1142 de obiective. Pe timpul executării misiunii de pază, protecție și intervenție la conductele magistrale de transport produse petroliere, jandarmii au recuperat peste 12.000 litri de combustibil petrolier.

Reprezentare internațională

În anul 2015, Jandarmeria Română a deținut președinția EUROGENDFOR (Forța de Jandarmerie Europeană), organizând la București, în luna decembrie, cea mai importantă reuniune a structurilor de Jandarmerie din Europa.

Totodată, în cursul aceluiași an, instituția a preluat, pentru o perioadă de un an, conducerea Asociației Forțelor de Poliție Europene și Mediteraneene cu Statut Militar (FIEP).
Din punct de vedere al participării la misiuni internaționale, Jandarmeria a participat cu 28 de militari la misiunea NATO Resolute Support Afganistan, a deținut o funcție de comandă în cadrul Forței de Jandarmerie Europeană, a avut reprezentanți în cadrul misiunilor din Congo, Haiti, Mali și Ucraina, precum și un ofițer jandarm care reprezintă Ministerul Afacerilor Interne, în S.U.A, la sediul O.N.U.
Un alt aspect important, al activității desfășurate în anul 2015, îl reprezintă participarea în premieră a Jandarmeriei Române la activitățile Centrului de Excelență NATO pentru Operații de Stabilitate.

De asemenea, un ofițer din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Românea fost ales de experții europeni să ocupe funcția de vicepreședinte al „Grupului de lucru pan-european al experților în domeniul asigurării ordinii publice cu ocazia desfășurării evenimentelor sportive – EU Think Tank”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Se redeschid sălile de fitness

Reamintim faptul că,de noaptea trecuta de, la ora 00,00, municipiul Satu Mare a iesit din carantina zonală instituită în data de 19...

Edi Iordănescu a semnat cu CFR Cluj

Edi Iordănescu, 42 de ani, va fi noul antrenor al campioanei României! Ardelenii s-au oprit la Iordănescu jr. singurul...

Fără chinezi în America

Administrația Trump a emis miercuri noi decizii care afectează călătoriile în Statele Unite ale membrilor Partidului Comunist Chinez (PCC) și ale familiilor...

Comorile naturale din Parcul Apuseni

Parcul Natural Apuseni – Vino la moții din Apuseni pentru o experiență completă, încărcată de spiritualitate, cu un puternic sentiment de „acasă“....

Comentarii recente