Acasă Sport International Britanicul Lewis Hamilton este noul Campion Mondial

Britanicul Lewis Hamilton este noul Campion Mondial

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) și-a adjudecat, pentru a doua oară în carieră, titlul de campion mondial al piloților de Formula 1, după ce a câștigat și ultima cursă a sezonului, Marele Premiu de la Abu Dhabi, disputat duminică, al 11-lea succes în acest sezon, din 19 probe, record.

Amenințător până în ultimul moment, datorită noii prevederi regulamentare, destul de contestate, a dublării punctajului în ultima cursă a sezonului (una dificilă și prin faptul că a început ziua, pe lumina soarelui, și s-a terminat în nocturnă), coechipierul de la Mercedes al lui Hamilton, Nico Rosberg, n-a avut nervii necesari să reziste unei asemenea tensiuni, iar după ce a plecat din pole position a încheiat pe locul 14. Lewis a terminat sezonul cu 384 de puncte iar Nico a încheiat anul cu 317 pucnte.

În cursa de la Abu Dhabi, brazilianul Felippe Massa a terminat pe 2, iar finlandezul Valtteri Bottas, pe 3, ambii concurând pentru Williams.

Cu toate că echipa britanicului a recunoscut la începutul campionatului că pilotul german, Nico Rosberg este pilotul numărul unu și că aceștia vor face în așa fel ca el să devină noul campion mondial, britanicul Lewis a dat dovadă de-a lungul sezonului de seriozitate și și-a respectat coechipierul.

Precedentul titlu cucerit de Lewis este cel din 2008. Pilotul britanic, în vârstă de 29 de ani a obținut de-a lngul carierei 33 de victorii în Formula 1, iar în alte 70 de rânduri a terminat pe podium. El și-a făcut debutul în 2007, reușind ca de atunci să termine fiecare sezon pe minimum locul cinci.

.Britanicul le-a mulțumit la final fanilor, familiei și echipei, despre care a spus că au făcut o treabă extraordinară pe întreaga durată a sezonului. Acesta a mai spus că startul de la Abu Dhabi a fost cel mai bun din carieră.

- Advertisment -

Cele mai populare

Eşalonări pe 12 luni la plata taxelor în contextul pandemiei

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență (COVID-19) vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă...

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Credinţă, Dreptate ,Unitate dar mai ales Demnitate!

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE GUVERNUL ROMÂNIEI Către,Guvernul României,Domnule Prim-Ministru, Incidentul petrecut la Constanța în dimineața zilei de...

Comentarii recente