29.8 C
New York City
joi, mai 19, 2022
AcasăEconomico-socialBugetul Aeroportului Satu Mare, majorat cu 7 milioane de lei

Bugetul Aeroportului Satu Mare, majorat cu 7 milioane de lei

Luni, 17 ianuarie 2022, consilierii județeni sătmăreni s-au reunit (ședință desfășurată online) în ședință extraordinară. În cadrul ședinței consilierii au aprobat repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit în valoare de 32.994 mii lei.

Suma a fost repartizată către comune, oraşe şi municipii, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare, pe care unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, în mod justificat, nu le pot finanţa din veniturile proprii.

De asemenea, componența Autorității Teritoriale de Ordine Publică(ATOP) a fost reaprobată în ședința de luni. Reprezentantul Corpului Național al Polițiștilor, Orha Viorel, care s-a pensionat, a fost înlocuit de colegul său, comisar șef de poliție Boca Florin, vicepreședintele Consiliului Teritorial Satu Mare al Corpului Național al Polițiștilor. Începând cu luna ianuarie a anului 2022, domnul Boca Florin va reprezenta interesele organizației profesionale în cadrul ATOP.

În această ședință a fost aprobată și majorarea bugetului Aeroportului Internațional Satu Mare cu 7 milioane de lei. Cele 7 milioane de lei sunt un ajutor de stat acordat de Guvern la sfârșitul anului 2021, prin intermediul Consiliului Județean Satu Mare.

Executivul a aprobat printr-o Ordonanță de Urgență alocarea a 84.038.000 lei pentru susținerea activității a 12 aeroporturi regionale. Aeroportul Satu Mare va folosi această sumă de bani pentru funcționarea instituției, pentru depășirea dificultăților financiare din cauza crizei generate de pandemia COVID-19.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente