Acasă Locale Internationale Bulgaria are de pierdut de pe urma MCV și vrea să fie...

Bulgaria are de pierdut de pe urma MCV și vrea să fie modificat, afirmă o eurodeputată

Eficiența mecanismului de monitorizare a Comisiei Europene este tot mai slabă, a declarat eurodeputata socialistă Iliana Iotova, apreciind că este necesară schimbarea modalității în care România și Bulgaria sunt monitorizate, din cauză că cele două state au de pierdut, relatează postul bulgar Focus.

Iotova a cerut Guvernului bulgar să prezinte setul de probleme pe care le provoacă Mecansimul de Cooperare și Verificare (MCV) în cadrul Comisiei Europene (CE), fără să precizeze care sunt problemele la care se referă.

„Mecanismul trebuie să fie revizuit de către CE, iar diverse cerințe impuse Bulgariei trebuie să fie abandonate”, a apreciat ea.

În opinia eurodeputatei este necesar să fie mai clar ce înțelege Comisia prin îndeplinirea unui anumit criteriu.

„Ca să spui că Bulgaria nu a făcut progrese în lupta împotriva corupției, trebuie pregătită o scală clară care să arate în ce fel nu reușește Bulgaria în această luptă”, a declarat ea pentru postul de radio Focus.

„Nu suntem copii și nu avem nevoie de un mecanism permanent de monitorizare”, a subliniat ea.

Dacă Bulgaria nu reușește singură să-și facă ordine în afacerile interne, niciun mecansim de monitorizare nu o va putea ajuta să facă acest lucru, a apreciat membra Parlamentului European (PE).

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente