Acasă Locale Stiri Satu Mare Tabără de matematică organizată de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare

Tabără de matematică organizată de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare organizează cu sprijinul Consiliul Județean Satu Mare și în colaborare cu Centrul Județean de Excelență Satu Mare, în perioada 2-6 februarie 2015, tabăra de matematică la Călinești Oaș.

Participă la tabăra de matematică un număr de 30 de elevi de gimnaziu, selectați dintre premiații olimpiadei de matematică – etapa județeană 2014 și la alte concursuri de matematică organizate de ISJ Satu Mare. Elevii vor fi însoțiți pe toată durata taberei de 4 profesori de matematică și vor avea șansa să aibă parte de cursuri și seminarii predate de 20 de profesori de matematică din județul Satu Mare.

Tabără de matematică se dorește a fi un stagiu de pregătire a Olimpiadei de Matematică 2015. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, elevii vor avea un program intens de pregătire, îmbinat în mod armonios cu activități de petrecere a timpului liber. Astfel, în fiecare zi elevii vor participa dimineața la 3 ore de curs și seminar, iar după amiaza la 2 ore dedicate rezolvărilor de probleme.

Fiecare zi a taberei va avea o anumită temă: luni – Ziua inițierii de prietenii, marți – Ziua centrării pe performanță, miercuri – Ziua matematicii, joi – Fasion Day, iar vineri – Ziua mulțumirii. Fiecare masă de prânz se va desfășura sub un anumit simbol: Prânzul uimirii, Prânzul matematicii, Prânzul tăcerii, respectiv Prânzul mulțumirii.

Activitățile de petrecere a timpului liber vor cuprinde un program artistic de bun venit realizat de copii care învață în școli din Țara Oașului, jocuri de inițiere a prieteniilor, workshop tematic de dezvoltare personală, Star of the day, prezentarea de aspecte din istoria matematicii, atelier de desen, Fashion Show, Arts & Crafts – atelier bijuterii, întâlnire cu cercetașii din Negrești Oaș, foc de tabără.

Ziua de vineri va fi rezervată unui test – simulare a olimpiadei de matematică la care vor participa toți elevii prezenți.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente