Acasă Locale Stiri Satu Mare Tabără de matematică organizată de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare

Tabără de matematică organizată de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare organizează cu sprijinul Consiliul Județean Satu Mare și în colaborare cu Centrul Județean de Excelență Satu Mare, în perioada 2-6 februarie 2015, tabăra de matematică la Călinești Oaș.

Participă la tabăra de matematică un număr de 30 de elevi de gimnaziu, selectați dintre premiații olimpiadei de matematică – etapa județeană 2014 și la alte concursuri de matematică organizate de ISJ Satu Mare. Elevii vor fi însoțiți pe toată durata taberei de 4 profesori de matematică și vor avea șansa să aibă parte de cursuri și seminarii predate de 20 de profesori de matematică din județul Satu Mare.

Tabără de matematică se dorește a fi un stagiu de pregătire a Olimpiadei de Matematică 2015. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, elevii vor avea un program intens de pregătire, îmbinat în mod armonios cu activități de petrecere a timpului liber. Astfel, în fiecare zi elevii vor participa dimineața la 3 ore de curs și seminar, iar după amiaza la 2 ore dedicate rezolvărilor de probleme.

Fiecare zi a taberei va avea o anumită temă: luni – Ziua inițierii de prietenii, marți – Ziua centrării pe performanță, miercuri – Ziua matematicii, joi – Fasion Day, iar vineri – Ziua mulțumirii. Fiecare masă de prânz se va desfășura sub un anumit simbol: Prânzul uimirii, Prânzul matematicii, Prânzul tăcerii, respectiv Prânzul mulțumirii.

Activitățile de petrecere a timpului liber vor cuprinde un program artistic de bun venit realizat de copii care învață în școli din Țara Oașului, jocuri de inițiere a prieteniilor, workshop tematic de dezvoltare personală, Star of the day, prezentarea de aspecte din istoria matematicii, atelier de desen, Fashion Show, Arts & Crafts – atelier bijuterii, întâlnire cu cercetașii din Negrești Oaș, foc de tabără.

Ziua de vineri va fi rezervată unui test – simulare a olimpiadei de matematică la care vor participa toți elevii prezenți.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Națională, marcată în avans de cei mai mici preșcolari ai Grădiniței Nr.1

În fiecare an de 1 Decembrie românii sărbătoresc Ziua României și își amintesc de eroii...

BNR a prezentat banconta pe care este imprimată Ecaterina Teodoroiu

Prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentată o personalitate feminină – Ecaterina Teodoroiu, a fost prezentată...

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a fost modificat

Instituția Prefectului Satu Mare a anunțat modificările aduse în programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României din 1...

Oficial! S-a stabilit ora la care se pornește iulminatul festiv

Așa cum anticipam, https://www.jurnaluldesatumare.ro/mantia-magica-a-sarbatorilor-de-iarna-se-asterne-peste-orasul-nostru-noi-imagini-cu-decoratiunile-festive/ , iluminatul festiv se pornește pe data de 30 noiembrie începând cu ora 18.00.

Comentarii recente