vineri, aprilie 12, 2024
AcasăSportNationalBurleanu a fost reales președinte, e o alegere bună sau rea?

Burleanu a fost reales președinte, e o alegere bună sau rea?

Ionuț Lupescu e dezamăgit de numărul mic de voturi primit la alegerile pentru președinția FRF, însă nu regretă decizia de a candida. Lupescu a obținut 78 de voturi, iar Răzvan Burleanu 168.

„Dacă nu aș fi încercat, aș fi regretat toată viața. Am vrut să o fac acum, am considerat că am experiență. Dacă oamenii au decis că nu e nevoie de mine, atunci nu e nicio problemă. Eu sper că va fi bine. Sper să nu mai fie date mincinoase, trunchiate și să fie doar realitatea. Îmi doresc ca fotbalul românesc să ajungă unde a fost odată. Deocamdată cred că nu e nevoie de ajutorul meu”, a spus Ionuț Lupescu.

Fostul director general al FRF l-a atacat pe Răzvan Burleanu, care a declarat că „nu a fost chiar un fleac, dar i-am ciuruit”.

„Din păcate, continuă cu jignirile și nu prea arată respect. Nu neapărat mie și foștilor mei colegi, ci lumii în general. Am vrut să oferim o alternativă către dezvoltare și performanță. Adunarea a hotărât în așa fel, eu sper să fie spre binele fotbalului românesc. Eu cred că oamenii, suporterii, vor fi foarte atenți în următorii patru ani. Am crezut că sunt oameni care doresc dezvoltarea fotbalului, dar se pare că nu a fost așa”, a mai declarat Lupescu.

 

Mircea Lucescu (72 de ani) a plecat extrem de dezamăgit de la Casa Fotbalului, acolo unde Răzvan Burleanu (33 de ani) a obținut o victorie zdrobitoare în fața lui Ionuț Lupescu (49 de ani), cel pentru care legendarul antrenor își declarase sprijinul. Actualul selecționer al naționalei Turciei a fost extrem de dur cu cei care au decis că nu este momentul ca Lupescu să preia frâiele FRF.

Mircea Lucescu consideră că, odată cu rezultatul acestor alegeri, fotbalul românesc a pierdut mulți foști jucători care „au făcut ceva” pentru acest fenomen și spune că marile performanțe nu pot fi aduse de futsal sau de fotbalul feminin.

”Ce pot să spun? În după-amiaza asta am văzut o schimbare totală de responsabilitate în fotbalul românesc. Din acest moment, performanța trebuie să o facă futsal, sau cum se numește, și fetele. Ele au decis ce va însemna viitorul fotbalului românesc, ce nivel de performanță vom aștepta”, a declarat Mircea Lucescu.

„Sau, pe de altă parte, a câștigat pesemne administrația și capacitatea de a organiza astfel de alegeri împotriva performanței în viitor. Din păcate, din momentul acesta noi pierdem un număr foarte mare de foști jucători care au făcut ceva pentru fotbalul românesc și care au vrut să dea o direcție spre performanță. Nu s-a putut… Sunt dezamăgit. O să vedem”, a adăugat fostul selecționer al României.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente