Acasă Interviuri Ca de atâtea ori în istorie, liberalii vin să facă ordine!

Ca de atâtea ori în istorie, liberalii vin să facă ordine!

Interviu cu Beniamin Kira, candidat PNL la Camera Deputaților

Cunoscutul om de afaceri sătmărean, Beniamin Kira, este unul din liderii organizației județene PNL Satu Mare, iar la alegerile locale din toamna acestui an, a câștigat un post de consilier județean. La alegerile parlamentare din 6 decembrie, el este candidatul acestui partid, la Camera Deputaților.

Reporter:- Domnule Beniamin Kira, sunteți un om de afaceri de succes, dar în același timp și un membru marcant al PNL. Dacă ar trebui să vă prezentați în câteva cuvinte, ce ați spune despre dumneavoastră?

Beniamin Kira:- Nu este ușor să vorbești despre tine însuți, mai ales atunci când ești o persoană publică. Eu sunt un luptător de cursă lungă. Și în afaceri, ca și în politică, activez neîntrerupt de câteva decenii. Nu mi-am schimbat nici profilul activității și nici partidul, deși aș fi avut destule ocazii. Cred că seriozitatea și consecvența, constituie atu-urile oricărui om, atât de afaceri cât și politic, dar nu numai. Sunt un om deschis, care mă adaptez destul de rapid situațiilor și conjuncturilor și – pentru că sunt oșan – consider că, odată cuvântul dat, nu ți-l mai poți retrage.

R.:- Toată lumea știe că sunteți un prosper om de afaceri, totuși ce v-a determinat să intrați în politică?

B.K.:- Pasul acesta l-am făcut cu foarte mulți ani în urmă, și la început am activat în organizația de tineret a PD Satu Mare. Nu am alergat niciodată după vreo funcție, sau după vreun folos personal, dar am considerat că în meciul aceasta numit ,,viață”, nu-i totuna să fii spectator în tribună, sau jucător în teren. Din tribună nu poți schimba nimic și de multe ori, chiar nici din teren. Dar faptul că ești un element activ al vieții publice, îți dă satisfacția unei trăiri plenare. Eu sunt omul care mă simt bine atunci când sunt în joc, când știu că pot influența și determina niște lucruri. Pentru asta am intrat în politică, iar crezul și principiile mele au rămas de-a lungul vremii neschimbate.

R.:- Ca om de afaceri ați simțit probabil de multe ori pe propria piele, multe din aberațiile și abuzurile legislative.  

B.K:- Au fost astfel de anomalii și din păcate încă mai sunt. În ultimii ani, însă mi-am dat seama că nu există un cadru legislativ favorabil întreprinzătorului, a omului care vrea să facă ceva prin propriile puteri, care întinde mâna către stat, ca să dea statului ceva, nu ca să ceară. Cred că noua majoritate parlamentară, care se va forma în jurul PNL după 6 decembrie 2020 va îndrepta aberațiile legislative și va promova noi legi care să asigure dezvoltarea României.

R.:- Care sunt acele forțe cu care PNL ar putea face o alianță după alegerile generale?

B.K.:- Poate este încă prematur să mă pronunț, dar firesc ar fi ca această majoritate să cuprindă forțele politice de dreapta, progresiste, cele care pot garanta libertatea, siguranța și prosperitatea românilor. De peste 100 de ani, liberalii au o deviză care este acum mult mai actuală decât oricând: ,,Prin noi înșine!” Dacă ne vom gândi mai bine la acest simplu enunț și-l vom pune în practică, atunci cu siguranță că România de mâine va fi așa cum și-o dorește poporul acesta: mai puternică, mai curată și mai demnă. Cred că a sosit timpul să ieșim din fundătura în care guvernele de stânga ne-au băgat în ultima vreme.

R.:- Credeți că PNL va reuși toate acestea?

B.K.:- Sunt convins că liberalii au forța și determinarea de a face marile schimbări structurale de care are nevoie societatea românească. Desigur, efortul pe care va trebui să-l facem, este unul uriaș, nu este ușor să schimbi din temelii sisteme și structuri osificate și ineficiente, care se opun cu îndârjire modernizării. Știu, este mult mai comod să plutești deasupra lucrurilor, să lași ca ele să se întâmple pur și simplu și să nu intervii în niciun fel. Da, este foarte comod, dar în același timp foarte periculos! Lumea așteaptă cu nerăbdare ca promisiunile electorale să fie îndeplinite, ori noi nu putem să le îndeplinim cu actualul cadru legislativ cu sistemele societății aflate pe linie de avarie. Ca de atâtea ori în istorie, liberalii vin să facă ordine, să creeze noi mecanism de relansare a vieții economice, sociale și politice. De abia după ce a venit la guvernare, PNL a văzut câte lucruri sunt disfuncționale, în câte moduri este irosit banul public. Consider că un nou cadru legislativ ar putea să corecteze toate acestea.

R.:- Am văzut că v-ați implicat activ atât în campania pentru alegerile locale, cât și în aceasta, pentru alegerile generale. Care este pulsul, cum v-au primit oamenii?

B.K.:- Am avut foarte multe întâlniri directe, desigur respectând toate normele de distanțare socială, iar sătmărenii ne-au întâmpinat aproape peste tot cu încrede și simpatie. Este esențial ca în dialogurile pe care le ai ca om politic cu cetățenii, să încerci să afli problemele lor esențiale, astfel încât agenda de priorități a politicianului să se suprapună perfect peste cea a cetățeanului, și atunci când problemele omului de rând devin și problemele tale, desigur că tu, ca politician, vei izbândi. Sunt multe de făcut, atât în județul Satu Mare, cât și în întreaga țară și sunt convins că aceste întâlniri sunt un prilej extraordinar de a lua pulsul real al societății în care trăim. Nu ai cum să fi un politician adevărat, dacă nu ești un om deschis înspre problemele oamenilor.

R.:- În final aș dori să le adresați un mesaj sătmărenilor. B.K.:- Profit de acest prilej pentru a le transmite tuturor conjudețenilor mei, calde mulțumiri pentru încrederea acordată cu prilejul alegerilor locale și îi rog să mai facă un efort pe 6 decembrie și să voteze candidații PNL pentru Parlamentul României și îi asigur că aceștia îi vor reprezenta cu devotament, cinste și demnitate în forul legislativ al țării. Îi încurajez de asemenea să fie tari și hotărâți ca să putem trece cu bine cu toții, peste încercările grele ale pandemiei. Noi, românii, am avut multe momente de cumpănă, dar am știut să le depășim pentru că am avut conducători destoinici și sunt sigur că după 6 decembrie, lucrurile vor începe să meargă din ce în ce mai

- Advertisment -

Cele mai populare

Lucruri inedite pe care nu le știai despre cafea

Pentru multe persoane, consumul de cafea este un adevărat ritual zilnic. Românii nu sunt printre marii consumatori de cafea la nivel european...

Joe Biden a schimbat din prima zi deciziile lui Trump

În primele ore după ce a devenit președinte al Statelor Unite, Joe Biden a semnat 17 decrete prezidențiale. Primul a făcut obligatorii purtarea măștii și...

Bucuresti relaxează restricţiile

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori se va menține sub 3...

Facultatea şi viaţa studentului în 2021

Odată cu începerea semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor redeschide, în timp ce revenirea studenților la cursuri în format fizic este...

Comentarii recente