Acasă Locale Stiri Satu Mare Campania de prevenire a traficului de persoane ”Banii nu înseamnă totul”

Campania de prevenire a traficului de persoane ”Banii nu înseamnă totul”

IMG_04032015_115331

Traficul de persoane constituie o violare a drepturilor omului și o atingere adusă demnității și integrității ființei umane.
Având în vedere faptul că în anul 2015 una dintre prioritățile Poliției Române este”Prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor”, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare în colaborare cu Centrul Regional Oradea din cadrul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, și Parohia ”Adormirea Maicii Domnului” Satu Mare, au demarat campania ”Banii nu înseamnă totul”, dedicată tinerilor, campanie care vizează reducerea riscului de victimizare a elevilor prin informarea acestora cu privire la acest fenomen.
În cadrul activităților cu caracter preventiv – informativ derulate la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Satu Mare, comisar de poliție Săndulescu Simona din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu comisar șef de poliție Ungur Gheorghe, preot dr. Boloș Cristian și inspector școlar Miclăuș Nicolae au adus în atenția elevilor și cadrelor didactice câteva din caracteristicile fenomenului de trafic de persoane cum ar fi factorii de risc și consecințele victimizării, modalități de manifestare a traficului de persoane, care sunt pașii de urmat pentru a nu deveni victime și câteva exemple reale din anii anteriori.
Întâlnirea cu elevii a fost una inter-activă, ei manifestând interes față de subiectele discutate și demonstrând că au cunoștințe despre această temă și că realizează care este impactul psihologic și efectele legale pe care acest fenomen le implică.
Campania ,,Banii nu înseamnă totul!” continuă și în perioada următoare, informațiile oferite de specialiști celor aflați la vârsta experimentelor, venind să completeze informațiile privind traficul de persoane.

- Advertisment -

Cele mai populare

Show-ul alegerilor americane continuă

Într-o conferință de presă de joi, echipa juridică a președintelui Donald Trump, condusă de Rudy Giuliani, a declarat că Trump a câștigat...

UTA Arad învinge campioana chiar la ea acasă

CFR Cluj, campioana în curs a României, a pierdut duminică seara pe teren propriu cu scorul de 1...

Ca de atâtea ori în istorie, liberalii vin să facă ordine!

Interviu cu Beniamin Kira, candidat PNL la Camera Deputaților Cunoscutul om de afaceri sătmărean, Beniamin Kira, este unul din...

Trag linie și scad…

          Niciodată nu am iubit bilanțurile, mai ales cele existențiale. Ce ai făcut, ce nu, unde ai greșit, sau unde ți-ai rupt...

Comentarii recente