Acasă Locale Stiri Satu Mare Campania ,,Motocicliștii există în trafic”

Campania ,,Motocicliștii există în trafic”

,,Motocicliștii există în trafic”- campanie de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicați motocicliști, desfășurată în perioada martie – octombrie a.c..

La data de 12 martie a.c., la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, a avut loc conferința de lansare a campaniei ,,Motocicliștii există în trafic”.

Campania, inițiată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliția Română, în parteneriat cu Asociația Free Riders, se derulează în perioada 12 martie – 31 octombrie a.c., în municipiul București și în județele Argeș, Bacău, Constanța, Sibiu și Vâlcea.

RECOMANDĂRI PENTRU MOTOCICLIȘTI

Păstrați contactul vizual – nu presupuneți că vă văd ceilalți. Încearcați întotdeauna să aveți contact vizual cu șoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria.

Anticipați intențiile partenerilor de drum – chiar și atunci când șoferii, bicicliștii și pietonii văd că vă apropiați, ei apreciază gresit, de multe ori, distanța ori viteza. Nu vă bazați numai pe buna lor reacție.

Feriți-vă de vehicule la viraje și intersecții – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de șoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.

Asigurați-vă în oglizi atunci când virați – șoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră.

Fiți pregătit pentru condiții periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriș, cale de rulare tramvai, gropi și alte pericole rutiere de suprafață care vă pot afecta grav aderența generând accidente.

Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.

Utilizați o cască de protecție omologată – care îndeplinește standardele actuale de siguranță. Evitați să cumpărați o cască folosită, este posibil să fi suferit un accident, iar reparația poate ascunde vicii structurale.

Purtați îmbrăcăminte de protecție pentru motocicliști – numai aceasta poate asigura o bună protecție în timpul unui accident și vă protejează de intemperii. Preferați echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteți adapta la condițiile meteo în schimbare.

Protejați-vă ochii – curentul de aer, insectele zburătoare și praful vă diminuează vizibilitatea și vă pot rani ochii sau fața. Cea mai bună protectie este o cască integrală cu masca de protecție inclusă.

Fiți vizibil – purtati haine strălucitoare, reflectorizante. Adaugați material reflectorizant în plus sau purtați o vestă reflectorizantă. Păstrați-vă întotdeauna farul aprins și rulați în poziția de unde șoferii vă pot observa cu ușurință în oglinda retrovzoare (la 2/3 din lățimea benzii). Evitați unghiurile moarte ale celorlalte vehicule.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Națională, marcată în avans de cei mai mici preșcolari ai Grădiniței Nr.1

În fiecare an de 1 Decembrie românii sărbătoresc Ziua României și își amintesc de eroii...

BNR a prezentat banconta pe care este imprimată Ecaterina Teodoroiu

Prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentată o personalitate feminină – Ecaterina Teodoroiu, a fost prezentată...

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a fost modificat

Instituția Prefectului Satu Mare a anunțat modificările aduse în programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României din 1...

Oficial! S-a stabilit ora la care se pornește iulminatul festiv

Așa cum anticipam, https://www.jurnaluldesatumare.ro/mantia-magica-a-sarbatorilor-de-iarna-se-asterne-peste-orasul-nostru-noi-imagini-cu-decoratiunile-festive/ , iluminatul festiv se pornește pe data de 30 noiembrie începând cu ora 18.00.

Comentarii recente