Acasă Locale Stiri Satu Mare Campania "Și tu poți fi polițist! "

Campania „Și tu poți fi polițist! „

politia

Campania Și tu poți fi polițist! constituie un bun prilej pentru polițiștii sătmăreni de a-și face cunoscută misiunea în rândul tinerilor, dar și de a-i încuraja să țintească cât mai sus în alegerea carierei, chiar spre o profesie provocatoare cum este cea de polițist.
Miercuri, 13 mai 2015, polițiști din cadrul structurilor de prevenire, respectiv resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, și-au dat întâlnire cu elevii claselor a XII-a, ai Colegiului Tehnic de Transporturi și Telecomunicații Ion I.C.Brătianu din Satu Mare. În Sala Festivă a Colegiului, peste 60 de elevi însoțiți de cadre didactice au aflat de la polițiștii prezenți informații actuale despre cum pot deveni polițiști, urmând o instituție de rang universitar, Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București sau o școală postliceală, cum sunt școlile de Agenți de Poliție existente la Câmpina, respectiv Cluj Napoca.
Împreună cu elevii, inspector principal Hrihorișan Felicia, ofițer sociolog al IPJ Satu Mare, a conturat un profil psihologic, medical și fizic, al unui posibil candidat la admiterea într-o instituție MAI, subliniind faptul că, această nobilă misiune nu este la îndemâna oricărei persoane. Probele de examen, cât și celelalte condiții pe care trebuie să le întrunească un candidat au fost expuse de către agent șef principal Cora Ioan, din cadrul Serviciului Resurse Umane, care a subliniat faptul că prima condiție este promovarea bacalaureatului, examen de maturitate pe care cei prezenți îl vor da în scurt timp.
Elevii au vizionat filmul Pregătire europeană – Polițist european, care prezintă secvențe din viața unor elevi ai Școlii de Agenți de Poliție Septimiu Mureșan din Cluj Napoca, condițiile excelente de cazare și de pregătire, impresionându-i în mod plăcut pe cei prezenți în sală. În final toți participanții au primit materiale informative tipărite, astfel încât mesajul polițiștilor să poată ajunge și la alți elevi, precum și la familiile celor interesați să urmeze o carieră de polițist.

Activitatea a fost coordonată din partea unității de învățământ de prof. Moș Carmen și prof. Groza Roxana, cu sprijinul doamnei director prof. Marița Daniela care a încurajat în permanență colaborarea cu Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, existând deja o serie de proiecte concrete derulate în parteneriat de cele două instituții, în beneficiul tuturor elevilor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lansarea proiectului „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor- Jurnalul de Satu Mare SRL”

S.C. Jurnalul de Satu Mare S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate...

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Comentarii recente