Acasă Locale Stiri Satu Mare Se fac inscrieri la instituțiile de învățământ pentru ISU “Someș”

Se fac inscrieri la instituțiile de învățământ pentru ISU “Someș”

isu

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare
informează asupra acțiunii de promovare a înscrierilor în instituțiile de învățământ care formează personal pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
Astfel că în cursul lunii acesteia, cadre militare din cadrul biroului de resurse umane și a compartimentului de informare și relații publice, ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Satu Mare., au organizat întâlniri cu elevii claselor a XII-a ai mai multor licee din municipiu, respectiv, Colegiul Economic “Gheorghe Dragoș”, Colegiul Tehnic de Transp.,Telecomunicații “Ion I.C.Brătianu”, Colegiul Național “Ioan Slavici”, ș.a. dar și alte școli din localitățile Carei și Negrești Oaș, unde elevii au primit indicații despre locurile scoase la concurs, condițiile de înscriere, probele și baremele de promovare a examenului.Totodată tinerilor li s-au adus la cunoștință informații aferente profesiei de pompier și avantajele pe care le conferă.
Amintim faptul că persoanele interesate se pot prezenta pentru detalii sau pentru a depune cererile de înscriere până pe data de 29 mai, pentru Facultatea de Pompieri, iar pentru Școala de Subofițeri – până la data de 7 august a.c.
Pregătirea viitorilor salvatori în cadrul instituțiilor de învățământ amintite se va realiza într-un interval cuprins între doi și patru ani, în funcție de specializările pentru care vor opta.
Detalii privind perioadele de înscriere, desfășurarea concursului de admitere, condițiile de înscriere, conținutul dosarului de recrutare, etapele și probele de concurs, tematica și bibliografia pot fi consultate accesând pagina web a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență – www.igsu.ro, domeniul „Informații utile – Admitere în învățământul militar” sau prin intermediul Biroului Resurse Umane din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș”, de pe strada Fabricii, numărul 35 din localitatea Satu Mare.
Lumea serviciilor de urgență este una a camaraderiei și a provocărilor, în care competența, implicarea și viteza de reacție sunt repere fundamentale. De modul în care reacționezi la un apel de urgență depinde viața unui om sau a mai multora, agoniseala și bunurile acestora.
O reacție rapidă și profesionistă în cazul unui incendiu, inundație, accident sau oricare altă situație de urgență are urmări imediate și vizibile în viața semenilor noștri, a comunității întregi.
Pompieri, paramedici, pirotehniști, scafandri sau alte categorii de profesioniști care asigură expertiza de specialitate sau sprijin administrativ alcătuiesc echipa serviciilor profesioniste pentru situații de urgență din România.

- Advertisment -

Cele mai populare

Drapelul României, arborat la 2.519 metri altitudine.La multi ani români!

Drapelul României a fost arborat, de Ziua Naţională, pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, unul dintre cele mai înalte din...

Ceremonie restrânsă de 1 Decembrie

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea...

Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat

Un interviu acordat jurnalului ortodox “Drumul Emausului” de ziaristul grec George Alexandrou, autorul uneia dintre cele mai vaste monografii dedicate Sfântului Apostol Andrei, ne...

Sfârșitul unei campanii sfârșite!

Ne aflăm înspre finalul unei campanii electorale, cum n-am mai avut niciodată. Rigorile pandemice au limitat aria acțiunilor...

Comentarii recente