Acasă Locale Stiri Satu Mare Campanie antidrog la Liceului Teoretic Negrești Oaș

Campanie antidrog la Liceului Teoretic Negrești Oaș

Campania ,,O zi în școala ta”, prin care specialiștii doresc să atragă atenția liceenilor și profesorilor asupra problemelor complexe generate de consumul de droguri a ajuns și la Negrești Oaș.
Peste 235 de elevi ai Liceului Teoretic Negrești Oaș au participat joi, 12 martie 2015, la cele 8 întâlniri organizate și susținute de reprezentanți ai Poliției și ai Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog
Dezbaterile au fost axate atât pe consumul de droguri, cât și pe consumul de alcool, specialiștii încercând să demitizeze o serie de idei eronate legate de alcool, devenite adevărate cutume, într-o zonă în care există o permisivitate foarte mare față de consumul de alcool produs în gospodăria proprie, considerat o condiție sine qua non a existenței umane.
Elevii au urmărit filme educative, au adresat numeroase întrebări specialiștilor prezenți, dovedind un mare interes față de tema propusă. Etnobotanicele au fost, și de această dată în centrul discuțiilor, dar controversele cele mai mari au fost legate de consumul de marijuana, drog pe care, majoritatea elevilor îl consideră ca fiind nepericulos. Dincolo de consecințele imediate pe care le implică consumul de droguri, inclusiv ,,iarba” cum este cunoscută marijuana între tineri, care perturbă capacitatea de judecată și de apreciere corectă a situațiilor de risc, consecințele pe termen lung, au insistat specialiștii, sunt cele care ar trebui să-I preocupe mai mult. De la probleme medicale severe, la infracțiuni în legătură cu drogurilor ori pentru procurarea banilor necesari întreținerii unui viciu atât de costisitor, până la probleme sociale grave, toate au fost aduse în atenția celor care, aflați la vârsta experimentelor, cred că trebuie să încerce tot ceea ce ,,viața”, în speță dealerii de droguri, le oferă.
Activitățile pregătite de polițiști și reprezentanții CPECA au fost completate de momente speciale pregătite de elevi, printre care o expoziție cu tematică antidrog și o pauză muzicală special dedicată acestui eveniment. Elevii s-au dovedit receptivi la informații, dar și creativi și capabili să se manifeste și să se exprime la nivel informal, arătându-și, astfel, dorința de a se implica în activități diverse, incompatibile cu consumul de droguri.
Activitățile au fost susținute de inspector principal Tămășan Irina- psiholog, Pușa Câmpan-specialist prevenire, din partea CPECA și de inspector principal Hrihorișan Felicia, din partea IPJ Satu Mare. La nivelul unității școlare coordonarea pe parcursul întregii zile a fost asigurată de domnul director Bud Viorel și de doamna profesor Moldovan Adela, consilier școlar.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Turțean de 70 de ani, decedat în urma unui accident rutier

Miercuri, în jurul orei 23.10, pe raza localității Turț, a avut loc un grav accident de circulație. Un...

Comentarii recente