Acasă Locale Stiri Satu Mare Campanie de plantare pentru toamna anului 2014

Campanie de plantare pentru toamna anului 2014

Ținând cont de reușita campaniei de plantare  de puieți inițiată de Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare și Direcția Silvică Satu Mare din primăvara anului 2014 când s-au plantat un număr de 209.000 de puieti pe raza a 21 de comune pe 23 de amplasamente a fostelor depozite de deșeuri din mediul rural, campania  se va continua și în toamna acestui an, începând cu luna noiembrie 2014.

În urma evaluării stării puieților plantați de către primăriile din județul Satu Mare în primăvara anului 2014 și a necesarului de puieți pentru refacerea aliniamentelor de arbori de a lungul căilor de comunicații și a pâlcurilor de pădure din pajiștile din cadrul siturilor Natura 2000 ROSCI0214 Râul Tur și ROSPA0068 Lunca inferioară a Turului  s-a estimat un necesar de 50.000   de puieți de stejar pedunculat care vor fi asigurați de către Direcția Silvică Satu Mare.

Acțiunea de plantare se va face după un calendar bine stabilit, în funcție de preluarea puieților de la ocoalele silvice, de către reprezentanții primăriilor Urziceni, Turț, Halmeu, Moftin, Livada, Tiream, Ardud, Porumbești, Supur, Dorolț și Micula, respectiv a reprezentanților Societății Carpatine Ardelene și ai Taberei ecologice de la Tarna Mare.

În vederea reușitei campaniei de plantare pentru toamna anului 2014, la acțiunea de plantare se vor implica atât reprezentanți ai organizatorilor, ai primăriilor participante alături de voluntari și instituțiile de învățământ de pe raza localităților.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Cazinoul din Constanța monument Art Nouveau

Cazinoul din Constanța, un monument Art Nouveau și un simbol al orașului, cu o istorie zbuciumată, primește o nouă viață.

Florin Iordache ar putea fi numit șef la Consiliul Legislativ.

Controversatul deputat PSD și fostul ministru al Justiției - Florin Iordache ar putea candida pentru postul de șef al Consiliului Legislativ. Parlamentul...

Donald Trump:Ne-am săturat de Coronavirus

Preşedintele american Donald Trump l-a atacat pe doctorul Anthony Fauci, expertul principal în boli infecţioase al guvernului SUA, în timpul unei convorbiri...

București intra în scenariul Roșu

Bucureștiul este vizat începând de astăzi de restricții pe care autoritățile le-au decis luni, după ce rata de incidență a îmbolnăvirilor cu...

Comentarii recente