joi, mai 30, 2024
AcasăsusCând va ajunge Sfânta Lumina de la Ierusalim la Satu Mare?

Când va ajunge Sfânta Lumina de la Ierusalim la Satu Mare?

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 4 mai, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, şi va fi oferită delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenţi la Aeroportul Internaţional „Otopeni”, anunţă Biroul Patriarhiei Române.

Ulterior, centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii din cadrul lor. În aceeași seară, Sfânta Lumină va fi adusă pe Aeroportul Internațional Satu Mare la bordul unui avion privat, de către omul de afaceri Mircea Lețiu, un apropiat al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului. De la Satu Mare lumina va fi dusă și în județele învecinate, dar și în Ucraina, Austria, Slovacia sau Ungaria, acolo unde există comunități importante de români.

În toate bisericile parohiale, preotul paroh împreună cu Consiliul Parohial se vor organiza să ofere Lumină tuturor credincioşilor prezenţi la slujba din noaptea de Înviere cât şi în Ziua de Paşti, precum și a Paştilor sfinţite.

”Îndemnăm preoții și consilierii parohiali să verifice cu multă atenție instalațiile electrice din interiorul și exteriorul bisericii, iar lumânările ce se aprind pe Sfânta Masă a Sfântului Altar și la Sfânta Proscomidie să fie supravegheate cu maximă atenție. Locul în care este ținută cădelnița precum și modul de pregătire și folosire a ei este o altă grijă mare; de asemenea, la plecarea din biserică, preotul și paraclisierul vor verifica ca să nu rămână nicio sursă electrică sau de foc nestinsă cu desăvârșire care ar putea pune în pericol locașul de cult”, susțin reprezentanții Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente