sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăsusCare este data pentru alegerile prezidențiale?

Care este data pentru alegerile prezidențiale?

Liderii coaliţiei de guvernare, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au decis, joi, în urma ședinței care a avut loc la Palatul Victoria, asupra a două variante de lucru în privința organizării alegerilor prezidențiale. Decizia finală va fi luată marți.

Liderul PSD Marcel Ciolacu și președintele PNL Nicolae Ciucă au decis, joi, asupra a două variante de lucru privind organizarea alegerilor prezidențiale.  „Turul 1: pe 15 septembrie SAU pe 29 septembrie”, conform surselor politice consultate.

Neînțelegeri pe tema stabilirii datei alegerilor prezidențiale

Ședinţa de miercuri a liderilor PSD și PNL de la Vila Lac nu a adus nici un rezultat nou. Niciunul dintre cele două partide nu a cedat, ambele menţinându-și ferm poziţia în ceea ce priveşte calendarul alegerilor din acest an.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a transmis că daca va exista un blocaj din partea miniștrilor PNL în procesul de emitere a avizelor pentru Hotărâri de Guvern, situația va fi „analizată”.

Cele două partide au viziuni diferite în privința perioadei în care ar trebui organizate.

PNL argumentează că, dacă alegerile pentru preşedinte ar avea loc în septembrie, primul tur ar coincide cu începutul anului şcolar, pe 15 septembrie, ceea ce ar duce la blocarea şcolilor în care sunt secţii de votare mai multe zile la rând şi s-ar perturba astfel procesul educaţional. De asemenea, un alt argument este că vremea caniculară și perioada de concedii, ar face mai dificil de organizat o campanie electorală.

Conform prevederilor constituţionale, alegerile prezidenţiale pot fi organizate începând cu luna septembrie, până în noiembrie şi decembrie, iar data limită pentru stabilirea calendarului alegerilor este 2 iulie.  

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente