sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăsusCine este defapt Sfântul Ioan Botezătorul?

Cine este defapt Sfântul Ioan Botezătorul?

Biserica Ortodoxă sărbătorește astăzi, 24 iunie, nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, cunoscut ca „Înaintemergătorul Domnului”, pentru că a vestit venirea Mântuitorului.

Sărbătoarea este numită în popor Sânziene sau Drăgaica și este în strânsă legătură cu sărbătoarea Naşterii Domnului pe care o precede cu 6 luni.

Sfinţii Părinţi arată că au ţinut cont de relatarea Sfântului Evanghelist Luca pentru a fixa data acestei sărbători, de unde ştim că Sfântul Ioan Botezătorul s-a născut cu 6 luni înaintea Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Din cele prezentate în Sfânta Scriptură a Noului Testament vedem că Nașterea Sfântului Ioan este o minune, care prevesteşte naşterea cea mai presus de fire a Domnului nostru Iisus Hristos.

Astăzi noi sărbătorim Nașterea minunată a Sfântului Ioan Botezătorul, cel care este Înaintemergătorul Domnului nostru Iisus Hristos, întruchipare a smereniei, a vieţii curate, a iubitorului și propovăduitorului pocăinței, a ascetului prin excelenţă, în care regăsim arhetipul vieții monahale.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente