Acasă Locale Care este județul unde s-a vândut o singură mașină nouă de la...

Care este județul unde s-a vândut o singură mașină nouă de la începutul anului

imgPeugeot 30084Reducerea puterii de cumpărare a lovit puternic piața auto din județele mai sărace ale țării, unde s-a ajuns ca în primele patru luni ale acestui an să fie vândut chiar și un singur autoturism nou, potrivit datelor Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

În 11 județe s-au vândut mai puțin de 50 de mașini în intervalul ianuarie-aprilie din acest an. Pe primul loc în topul județelor cu cele mai mici vânzări este Mehedinți, unde de la începutul anului și până la sfârșitul lunii aprilie s-a vândut oficial singurul autoturism – un Peugeot 3008.

Cu șase mașini vândute județul Covasna este pe locul secund, iar Sălaj este pe locul trei cu 12, urmat îndeaproape de Botoșani cu 19. În județul Mehedinți șomajul este de aproape 10%, valoare dublă față de media națională.

În același interval de timp, potrivit datelor de la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor în Mehedinți au fost înmatriculate în același interval cinci autoturisme noi, din care doua Dacia, o Kia, o Skoda și un Volkswagen.

În Drobeta Turnu Severin, reședința de județ, sunt patru dealeri auto care comercializează mărcile Hyundai, Peugeot, Dacia, Renault și Ford.

Zf.ro

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente