marți, mai 28, 2024
AcasăLocaleCare este județul unde s-a vândut o singură mașină nouă de la...

Care este județul unde s-a vândut o singură mașină nouă de la începutul anului

imgPeugeot 30084Reducerea puterii de cumpărare a lovit puternic piața auto din județele mai sărace ale țării, unde s-a ajuns ca în primele patru luni ale acestui an să fie vândut chiar și un singur autoturism nou, potrivit datelor Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

În 11 județe s-au vândut mai puțin de 50 de mașini în intervalul ianuarie-aprilie din acest an. Pe primul loc în topul județelor cu cele mai mici vânzări este Mehedinți, unde de la începutul anului și până la sfârșitul lunii aprilie s-a vândut oficial singurul autoturism – un Peugeot 3008.

Cu șase mașini vândute județul Covasna este pe locul secund, iar Sălaj este pe locul trei cu 12, urmat îndeaproape de Botoșani cu 19. În județul Mehedinți șomajul este de aproape 10%, valoare dublă față de media națională.

În același interval de timp, potrivit datelor de la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor în Mehedinți au fost înmatriculate în același interval cinci autoturisme noi, din care doua Dacia, o Kia, o Skoda și un Volkswagen.

În Drobeta Turnu Severin, reședința de județ, sunt patru dealeri auto care comercializează mărcile Hyundai, Peugeot, Dacia, Renault și Ford.

Zf.ro

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente