luni, iulie 22, 2024
AcasăsusCare este noua cerere a fermierilor din Satu Mare?

Care este noua cerere a fermierilor din Satu Mare?

Fermierii cer ca un reprezentant de-al lor să verifice împreună cu vameșii TIR-urile cu cereale ce vor sosii din Ucraina. Ei vor să se asigure că importurile de cereale se desfăşoară respectând toate cerinţele în vigoare.

În cadrul unei întâlniri de lucru a fermierilor din județele Satu Mare și Sălaj, cu reprezentanții Autorității Vamale Române, agricultorii au cerut un observator din partea lor în vama Halmeu.

Agricultorii au reclamat importuri ilegale de cereale ucrainene în România.
Conform comunicatului transmis de Instituția Prefectului din Satu Mare, nemulțumirile fermierilor sunt legate în principiu de suspiciunile privind importuri ilegale de cereale în România, inclusiv tranzitul și depozitarea temporară a cerealelor din Ucraina.

Fermierii își doresc transparență totală din partea autorităților vamale. Așa cum se arată în comunicatul transmis iar principala solicitare a fermierilor privește o transparență totală din partea autorităților vamale și propun prezența prin reprezentanți la verificarea intrării în țară a transporturilor de cereale dinspre Ucraina.

”Pentru că procedura de vămuire și control a cerealelor care intră în România ca import sau pentru tranzit este una complexă și este competența exclusivă a funcționarilor statului, recomand reprezentanților fermierilor să înainteze un memoriu pe care o să-l transmitem Autorității Vamale centrale pentru o decizie în acest sens, precum și Ministerului Agriculturii și Autorității Naționale Sanitară-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Trebuie ca toți funcționarii să dea dovadă de corectitudine și transparență, iar prezența unui observator extern din partea asociațiilor fermierilor poate dezamorsa tensiunile din ultima perioadă” declară prefectul Radu Roca la finalul întâlnirii.- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente