Acasă Locale Stiri Satu Mare Care este ritmul ideal de lucru la locul de muncă

Care este ritmul ideal de lucru la locul de muncă

O firmă din Letonia a realizat un experiment interesant pe angajații săi pentru a crește productivitatea.

În urma studiului realizat de Draugiem Group, care a apărut pe site-ul publicației lunare Fast Company, s-a constatat că ritmul de muncă pentru o bună productivitate ar fi de 52 de minute de lucru și 17 minute de pauză, relatează „Le Figaro”.

După câteva ore consecutive de lucru, se recomandă o pauză a creierului pentru a putea continua eficient.

Firma letonă a monitorizat ce făceau salariații la calculator în aplicații considerate „productive”, „neproductive” sau „neutre”. S-a observat că 10% dintre salariații cei mai eficienți luau pauze regulat, iar la campionii productivității ele durau 17 minute, la 52 de minute lucrate.

Pentru ca ecuația să funcționeze cu adevărat, în cele 17 minute de pauză, angajații trebuie să se odihnească, nu să petreacă timp pe Facebook sau să vorbească despre problemele de la serviciu.

Nu se știe dacă regula de 52 + 17 minute este cea mai bună pentru toate locurile de muncă, dar pauzele regulate sunt necesare pe tot parcursul zilei pentru ca oamenii să rămână concentrați.

Un studiu britanic din 2013 arată că cea mai scăzută productivitate se înregistrează la ora 14.55, adică în jurul orei mesei de prânz.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente