Acasă Locale Scriitorul Felician Pop și-a lansat cartea „Turn desfrunzit”

Scriitorul Felician Pop și-a lansat cartea „Turn desfrunzit”

Lansarea cărții a avut loc într-un spațiu neconvențional,Felician Pop spunând că a învățat de la regretatul jurnalist Iosif Țiproc să-și facă lansări în locuri deosebite. La evenimentul de lansare au fost prezenți prieteni ai autorului, mulți dintre ei în funcții publice, oameni de cultură.

Au vorbit despre Felician Pop, atât ca autor cât și ca om Teodor Curpaș, Virgil Enătescu, Voicu D. Rusu, Robert Laszlo, Marcela Papici, Cornelia Pop Bălan, Kereskneyi Sandor, Mircea Ciocan, Aurel Pop. Aceștia l-au descris în general ca pe un adevărat om de cultură, dar și un jurnalist incisiv, care spune lucrurilor pe nume.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, a subliniat rolul pe care l-a avut Felician Pop în relansarea Centrului de Creație, reușind să crească numărul evenimentelor de la aproximativ 15 câte erau într-un an când a preluat instituția, la peste 170 de acțiuni, unele dintre ele, precum concursul Recitatio, de foarte mare succes. Ștef l-a asigurat că-l va sprijini în continuare în acțiunile pe care le va desfășura.

 „Cred în oameni, în oameni adevărați, poate sunt perfecționist. Unii spun că am foarte mulți inamici, dar sunt mândru și de ei, dar normal, sunt oameni de calitate, redutabili, oameni care nu-mi dau pace. Cum să nu-mi iubesc inamicii când iată ce mulți prieteni am. Am mulți prieteni, mulți dintre ei plecați dincolo, îmi vin în vise și atunci eu scriu despre ei”, a spus Felician Pop.

La eveniment a fost prezentă și o delegația din Ucraina, Felician Pop primind o diplomă de onoare din partea deputatului Jana Mikitiuk, pentru eforturile depuse în apropierea românilor și ucrainenilor și a semnării protocolului de intenție de înfrățire dintre județul Satu Mare și raionul Hust din provincia Zakarpatia.

lansare-carte (12)Felician Pop  susține că la Satu Mare trebuie reconstruit un spirit care i-a ținut aproape pe sătmăreni, indiferent de etnie.

„Am ales turn pentru că știm că Turnul Babel este cel care a dezbinat rănile, iar turnul acesta, al comunității sătmărene, este un turn care le adună. Dacă nu ne vom iubi semenii, indiferent de nație, suntem români, maghiari, ucraineni, și să vedem flacăra din acel om, vom fi probabil handicapați din punct de vedere spiritual. Trebuie să reconstruim un spirit al cetății și această carte este o foarte mică și neînsemnată cărămidă în această construcție”, a mai spus Felician Pop.

Cartea cuprinde mai multe tablete, multe dintre ele despre comuna sa natală Odoreu.

„Cartea aceasta Turn desfrunzit se referă la faptul că artistul este ca un turn care trebuie să vadă lumea și care se desfrunzește cu fiecare carte. Desfrunzindu-se, pe artist îl vezi așa cum este, în măreția sau în grozăvia sa”, a spus autorul.

lansare-carte (40)

lansare-carte (4) lansare-carte (6) lansare-carte (9) lansare-carte (10) lansare-carte (11) lansare-carte (13) lansare-carte (14) lansare-carte (15) lansare-carte (24) lansare-carte (27) lansare-carte (33) lansare-carte (37)

- Advertisment -

Cele mai populare

Predica la Duminica Pescuirii minunate.

Domnul este datatorul tuturor darurilor. Orice dar al lui Dumnezeu e desavarsit; atat de desavarsit incat omul se minuneaza. Minunea nu este...

Testul alegerilor

Un scrutin considerat un test înaintea alegerilor legislative cruciale prevăzute în decembrie, ameninţat de un puternic absenteism din cauza intensificării epidemiei de...

Românii decid azi cine îi va reprezenta

După primele ore de vot la alegerile locale 2020, la urne s-au prezentat 1.398.356 de persoane, o prezență de 7,64%, potrivit centralizării...

România feerică

Hotelul e pentru cei care nu se pot lipsi de confort, cortul e pentru aventurieri dar pentru nonconformişti, pentru cei care preferă...

Comentarii recente