29.8 C
New York City
duminică, iulie 3, 2022
AcasăStiri CareiCarei | Locuitorii din cartierul Tineretului au primit facturi uriașe la încălzire

Carei | Locuitorii din cartierul Tineretului au primit facturi uriașe la încălzire

Situație dificilă pentru chiriașii locuințelor sociale din cartierul Tineretului, orașul Carei. Cele 90 de familii au primit facturi uriașe la încălzire, pe fondul scumpirii gazelor naturale. Potrivit Primăriei Carei, încălzirea locuințelor se realizează prin sistem centralizat iar autoritățile vor implementa o schemă de compensare, în conformitate cu legislația în vigoare.

Chiriașii locuințelor din blocurile sociale sunt într-o mare încurcătură din cauza cheltuielilor cu încălzirea. Voi propune Consiliului Local, în conformitate cu prevederile OUG 118/2021, să aplicăm o schemă de compensare și în cazul lor. Vom recalcula ultimele două facturi, astfel încât prețul să fie limitat 0,37 bani/kWh. Astfel, facturile vor fi reduse cu aproape jumătate din valoarea lor”, a declarat primarul Eugen Kovacs.

Pentru a preîntâmpina pe viitor apariția unor situații similare, Primăria Carei ia în calcul replanificarea sistemului de încălzire la toate cele 90 de locuințe sociale.

”Sunt două variante ca, în timpul verii, tot sistemul de încălzire să fie replanificat. O variantă ar fi ca fiecare apartament să fie dotat cu microcentrală proprie. Investiția ar costa circa un milion de lei conform calculelor preliminare. Plus că ar trebui spați pereții pentru a instala țevile și caloriferele. A doua variantă ar fi să schimbăm cazanele cu altele mai noi, iar consumul ar scădea la 40% față cel actual. Fiecare locatar va avea un repartizor pentru a-și putea plăti consumul real. Această investiție ar costa în jur de 500.000 lei”, a mai precizat primarul Eugen Kovacs.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente