Acasă Locale Stiri Satu Mare Careiul va avea rețea nouă de curent electric

Careiul va avea rețea nouă de curent electric

electrica-str.-mihai-viteazul12

Sc Electrica Distribuție SA a început lucrările de schimbare a rețelei perimate de cabluri de curent ,de peste 40 de ani vechime, și introducerea  unui sistem adecvat de distrbuire a energiei electrice, adaptat la noile cerințe ale anului 2015. Este poate pentru prima dată când careienii se bucură de  săpăturile și mizeria create de înlocuirea cablurilor în miez de iarnă.

,,Omul gospodar își face iarna car și vara sanie’’ spune o veche zicală românească. Și nu e de loc întâmplătoare această afirmație care de fapt  este consecința  experienței de veacuri a celor ce se preocupă de confortul  și bunăstarea  membrilor din gospodărie .

Un strop de înțelepciune  și bunăvoința din partea gospodarului orașului nostru, la un moment dat din ultimii 6 ani,  ar fi scutit aproape 10 mii de careieni de  coșmarul prin care au fost nevoiți să treacă în ajunul și noaptea de Anul Nou și încă 2 zile mai apoi.

Puțin probabil că edilii noștri să fi aflat doar în noapte de Anul Nou că vechimea majorității cablurilor de curent din municipiul păstorit de 6 ani, este de peste 40 de ani.

O implicare cât de cât minoră asupra situației rețelei de distribuiție a curentului pentru tot contribuabilul careian ar fi scutit suferințe  financiare pe cei ce  au fost afectați de desele căderi de curent din ultima lună și apoi de bezna totală instalată în 31 decembrie.

Faptul că Buletin de Carei a fost prima redactie care  a semnalat întreruperea curentului electric în municipiul Carei și a  anunțat toată presa și televiziunile, au fost catalogate de domnul primar la  ședința de Consiliu Local din ianuarie ca scandal. Nu ne supărăm.  Nu oricine poate face diferența între a semnala și a face scandal.

Doar că datorită acestui scandal cum numește domnia sa semnalarea, iată că cei afectați de pana prelungită de curent vor beneficia de cabluri noi de distribuție a energiei electrice și de o tensiune stabilă care nu  va mai afecta aparatura electrocasnică și nici calculatoarele  prin intermediul cărora ținem legătura cu lumea întreagă.

Iată că uneori e nevoie și de un ” scandal” ca să fie aprobată o investiție ad-hoc, iată că se găsesc și fonduri și iată că a fost și începută lucrarea. Și toate acestea în timp record ! Tot orașul  este răscolit la ora actuală  de săpăturile care ne vor aduce liniște și confort sporit în locuințe, așa că pe cine mai interesează puțin noroi pe tălpi?  Cei afectati de pana de curent mai pot depune la sediul Primăriei Carei de pe strada 1 Decembrie 1918,formularele primite în cutia poștală pentru solicitarea de daune ,atât morale cât si materiale.

Laudele se cuvin în special reporterilor televiziunilor care au fost mereu prezenți pe teren, în casele și în locuințele reci și întunecoase ale celor rămași fără curent .  Reacția cea mai rapidă  aparține  Digi24, prezenți în Carei încă din ziua de 1 ianuarie 2015.

Reporterii și cameramanii,prin transmisiunile lor în direct, au făcut posibilă urgentarea acestor lucrări de strictă necesitate pentru careieni  și lor le suntem recunoscători!

Presa nu a murit în România chiar dacă cea independentă , în interesul omului de rând, e  mult… rărită. Până când mai avem asemenea  reprezentanți ai presei libere, nu e totul pierdut!

electrica-piata-1-mai7-carei electrica-piata-1-mai14 electrica-strada-progresului

- Advertisment -

Cele mai populare

Lansarea proiectului „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor- Jurnalul de Satu Mare SRL”

S.C. Jurnalul de Satu Mare S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate...

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Comentarii recente