Acasă Locale Internationale Petro Poroșenko a convocat Statul Major militar pentru a riposta "agresiunii" ruse

Petro Poroșenko a convocat Statul Major militar pentru a riposta „agresiunii” ruse

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a convocat o reuniune de urgență a comandanților Statului Major militar, pentru a organiza o ripostă la „agresiunea” rusă.

„Președintele și comandanții militari vor discuta despre mijloacele de regrupare a forțelor armate și de încetare a agresiunii ruse”, potrivit unui comunicat oficial.

Referindu-se la conflictul separatist, Petro Poroșenko a precizat: „Inamicul nostru a plătit deja pentru atacurile contra forțelor noastre armate. Insurgenții vor primi o lovitură directă”.

Armata ucraineană a fost nevoită să se retragă, joi, din zona aeroportului din Donețk, unde luptele s-au soldat cu zeci de morți în ultimele 24 de ore.

Peste 9.000 de militari ruși se află pe teritoriul Ucrainei, unde are loc un conflict separatist, a declarat miercuri Petro Poroșenko. „Avem peste 9.000 de militari ai Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei, cu peste 500 de tancuri, piese de artilerie grea și transportoare de trupe”, a declarat Poroșenko la Forumul economic mondial, desfășurat în orașul elvețian Davos.

Armata ucraineană a anunțat marți că a fost atacată direct de militari ruși care ajută insurgenții separatiști din sud-estul Ucrainei.

Administrația prooccidentală de la Kiev a anunțat luni că aproximativ 700 de militari ruși au pătruns pe teritoriul Ucrainei. Kievul și NATO au acuzat Rusia de multe ori că a trimis militari pentru susținerea insurgenților separatiști din estul Ucrainei. Moscova a dat asigurări că nu a trimis militari în Ucraina.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în aprilie 2014, s-a soldat cu cel puțin 4.800 de morți.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente