Acasă Locale Internationale Petro Poroșenko a convocat Statul Major militar pentru a riposta "agresiunii" ruse

Petro Poroșenko a convocat Statul Major militar pentru a riposta „agresiunii” ruse

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a convocat o reuniune de urgență a comandanților Statului Major militar, pentru a organiza o ripostă la „agresiunea” rusă.

„Președintele și comandanții militari vor discuta despre mijloacele de regrupare a forțelor armate și de încetare a agresiunii ruse”, potrivit unui comunicat oficial.

Referindu-se la conflictul separatist, Petro Poroșenko a precizat: „Inamicul nostru a plătit deja pentru atacurile contra forțelor noastre armate. Insurgenții vor primi o lovitură directă”.

Armata ucraineană a fost nevoită să se retragă, joi, din zona aeroportului din Donețk, unde luptele s-au soldat cu zeci de morți în ultimele 24 de ore.

Peste 9.000 de militari ruși se află pe teritoriul Ucrainei, unde are loc un conflict separatist, a declarat miercuri Petro Poroșenko. „Avem peste 9.000 de militari ai Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei, cu peste 500 de tancuri, piese de artilerie grea și transportoare de trupe”, a declarat Poroșenko la Forumul economic mondial, desfășurat în orașul elvețian Davos.

Armata ucraineană a anunțat marți că a fost atacată direct de militari ruși care ajută insurgenții separatiști din sud-estul Ucrainei.

Administrația prooccidentală de la Kiev a anunțat luni că aproximativ 700 de militari ruși au pătruns pe teritoriul Ucrainei. Kievul și NATO au acuzat Rusia de multe ori că a trimis militari pentru susținerea insurgenților separatiști din estul Ucrainei. Moscova a dat asigurări că nu a trimis militari în Ucraina.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în aprilie 2014, s-a soldat cu cel puțin 4.800 de morți.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Națională, marcată în avans de cei mai mici preșcolari ai Grădiniței Nr.1

În fiecare an de 1 Decembrie românii sărbătoresc Ziua României și își amintesc de eroii...

BNR a prezentat banconta pe care este imprimată Ecaterina Teodoroiu

Prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentată o personalitate feminină – Ecaterina Teodoroiu, a fost prezentată...

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a fost modificat

Instituția Prefectului Satu Mare a anunțat modificările aduse în programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României din 1...

Oficial! S-a stabilit ora la care se pornește iulminatul festiv

Așa cum anticipam, https://www.jurnaluldesatumare.ro/mantia-magica-a-sarbatorilor-de-iarna-se-asterne-peste-orasul-nostru-noi-imagini-cu-decoratiunile-festive/ , iluminatul festiv se pornește pe data de 30 noiembrie începând cu ora 18.00.

Comentarii recente