Acasă sus Câți bani cheltuiesc românii la “păcănele”

Câți bani cheltuiesc românii la “păcănele”

Cu un venit mediu lunar de 287 de euro,  jucătorul la “păcănele” alocă 18 euro pentru jocurile de noroc.
În aceste condiții, românii pierd zilnic, peste 1 milion de euro la jocurile de tip slot-machine.

„Păcănele“ și pariurile în cotă fixă au generat în 2012, în mod direct sau indirect, 709 milioane de euro din PIB-ul României, arată datele PwC România, citate de capital.ro.

Din această sumă,  contribuția la bugetul de stat ajunge la 333 milioane euro sub formă de taxe și impozite.

Astfel, suma pierdută, anual, de români la păcănele se ridică la 400 – 450 milioane euro, iar studiul PwC estimează că, în momentul de față, în România sunt funcționale 57.000 de aparate.

În sălile de joc, cu mai mult de 15 aparate și care generează 51% din venitul brut al pieței jocurilor de tip slot-machines,  fiecare aparat produce 1.000 de euro pe lună, echivalentul a două salarii medii.

Și asta în timp ce în baruri și în alte spații mai mici, cu câte 3- 5 aparate, se realizează 33% din valoarea pieței și  aduc în medie câte 400 de euro pe lună.

Dacă ar fi să ne luăm după densitatea aparatelor la mia de locuitori, cel mai mult se pariază în București, Constanța și Argeș. Totuși, cu un venit brut (GGR) din jocuri de tip slot-machine per capita de 21 de euro, România este încă departe de media europeană de 36 de euro per capita.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente