Acasă Locale Nationale Ce taxe și impozite vom plăti în anul 2015 și la ce...

Ce taxe și impozite vom plăti în anul 2015 și la ce termene

Declararea și plata impozitelor din acest an se vor face în zilele obișnuite de 25 ale fiecărei luni, dar există și termene speciale pentru taxele introduse în ultimii ani.

Iată calendarul fiscal al anului 2015:

15 ianuarie. Persoanele fizice care realizează venituri din chirii trebuie să depună Declarația 220 privind aceste venituri.

27 ianuarie. Puteți depune o notificare privind aplicarea sau încetarea aplicării sistemului TVA la încasare, care a devenit opțională. De altfel, în prima lună din fiecare trimestru (ianuarie, respectiv aprilie, iulie și octombrie) puteți depune o astfel de notificare, dacă este cazul.

31 ianuarie. Persoanele juridice care optează pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor trebuie să-și depună declarația de înregistrare fiscală în acest scop.

25 februarie. ONG-urile și societățile agricole trebuie să-și declare profitul pe 2014 și să plătească impozitul aferent acestui câștig (în cazul în care nu beneficiază de scutiri).

25 martie. Plătitorii de impozit pe profit trebuie să-și declare și să plătească acest impozit pe anul 2014. Tot până în această zi trebuie plătite contribuțiile la asigurările sociale de sănătate (CASS) aferente trimestrului I. Atenție, CASS se plătesc și pentru veniturile realizate din chirii sau investiții (dobânzi bancare, dividende, câștiguri bursiere etc.).

31 martie. Proprietarii trebuie să-și plătească taxele locale pe clădiri, terenuri și autovehicule.

30 aprilie. Instituțiile publice și ONG-urile trebuie să depună bilanțurile pe 2014.

25 mai. Persoanele fizice care au realizat venituri din activități independente, din chirii sau din activități agricole trebuie să-și declare aceste venituri pe 2014. Tot la această dată trebuie declarată destinația sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual. De asemenea, până la 25 mai trebuie declarată și plătită prima tranșă pe acest an din impozitul pe construcțiile speciale, celebra „taxă pe stâlp“.

1 iunie. Societățile comerciale private sau de stat trebuie să-și depună bilanțurile pe 2014.

25 iunie. Trebuie plătite CASS aferente trimestrului II.

27 iulie. Persoanele fizice care își închiriază locuința personală în scop turistic trebuie să plătească o primă rată de 50% din impozitul aferent acestui tip de venit.

25 septembrie. A doua rată la „taxa pe stâlp“. Tot până în această zi trebuie plătite CASS aferente trimestrului III.

25 octombrie. Agricultorii plătesc anticipat 50% din impozitul pe venitul din activitățile agricole (prima rată).

25 noiembrie. A doua rată (50%) la impozitul ce trebuie plătit de persoanele fizice care își închiriază locuința personală în scop turistic.

15 decembrie. A doua rată (50%) la impozitul agricol.

21 decembrie. Trebuie plătite CASS aferente trimestrului IV.

Articolul precedentPoliția ne informează !
Articolul următorEditorial: România, încotro?
- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente