29.8 C
New York City
miercuri, august 17, 2022
AcasăLocaleNationaleCea mai mică speranță de viață din țara la Satu Mare

Cea mai mică speranță de viață din țara la Satu Mare

batrani

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS) pe anul 2015, zonele cu cea mai mare longevitate sunt municipiul București și județul Vâlcea, cu o speranță de viață de 77 de ani, urmate de județele Cluj, Brașov și Sibiu, cu o speranță de viață de 76 de ani. Satu Mare se află la capătul clasamentului, fiind județul cu cea mai mică speranță de viață din România în 2015 (cu o medie de 73 de ani), alături de Călărași, Giurgiu și Tulcea.

„În Muntenia avem o speranță de viață mai bună în județele dinspre deal și munte – Bucureștiul face excepție – și mai scăzute în cele de câmpie. La fel în zona Carpaților, speranța medie de viață e în general mai bună, dar asta ține și de nivelul de dezvoltare și de orașe și de nivelul de educație și, probabil, de niște factori precum calitatea aerului”, afirmă Marian Preda, profesor la Facultatea de Sociologie a Universității din București.

Satu Mare se află la capătul clasamentului, fiind județul cu cea mai mică speranță de viață din România în 2015.

Potrivit INS, valoarea PIB per capita în județul Satu Mare a fost de circa de 5.700 de euro pentru anul 2015, de 3,6 ori mai mică decât cea din București, unde PIB-ul per capita a fost de circa 28.900 de euro anul trecut. Media PIB per capita la nivel național a fost de aproximativ 8.000 de euro.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente