Acasă Locale Stiri Satu Mare ACL: "Cei 700 de lei de la guvern sunt o momeală electorală"

ACL: „Cei 700 de lei de la guvern sunt o momeală electorală”

Miercuri, 11 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, consilierul școlar, Monica Popescu, susține că s-a încercat dezinformarea corpului profesoral cu privire la programul de perfecționare a cadrelor didactice, făcând referire la anumite informații apărute pe linie sindicală și anume că profesorii nu trebuie să justifice cum vor cheltui cei 700 de lei pe care le vor primi în cadrul programului.
La conferința de presă,  au participat și co-președintele ACL Satu Mare, Romeo Nicoară, respectiv conf. dr. Radu Pop, cadru didactic în cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” Satu Mare.
„Oricine din sistem care a fost implicat într-un proiect finanțat cu fonduri europene știe că sumele obținute trebuie justificate. Directorii de școli răspund de cum se justifică acești bani. Se va face un plan de dezvoltare la nivelul fiecărei școli și fiecare cadru didactic va parcurge un set de cursuri, care se va regăsi într-un raport individual”, a declarat Popescu.
Radu Pop consideră că cei 700 de lei sunt o „momeală”, sumă ce se dă în condițiile în care, alte datorii precum naveta profesorilor sau diurnele pentru Bacalaureat, încă nu au fost plătite.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dieta raw-vegană

Beneficii și riscuri Ce înseamnă dieta raw vegană, ce beneficii pentru sănătate are și la ce să fii...

Spre groapă, râzând…

Speram ca măcar la alegerile parlamentare să nu se repete comedia amară de la locale și când spun asta, mă gândesc la...

,,Prin cântec îmi exprim trăirile”

Interviu  cu interpretul Darius Câmpean Încercăm să îi aducem în atenția publică pe acei tineri care înțeleg că o...

Muzeul Daciei Românești din Satu Mare este unic în țară!

El aparține omului de afaceri, Beniamin Kira Fără îndoială, cel mai atipic muzeu din județul nostru, Muzeul Daciei Românești,...

Comentarii recente