Acasă Locale Stiri Satu Mare Traficanți de migranți străini prinși

Traficanți de migranți străini prinși

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, a cercetat în stare de arest preventiv inculpații O. Gavril, P. Olimpiu, B. Casian, F. Gheorghe, S. Ioan, S. Cosmin, M. Vasile și S. Vasile pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În data de 11 noiembrie 2014, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au dispus trimiterea persoanelor mai sus menționate în judecată, în stare de arest preventiv,  pentru infracțiunile menționate anterior, reținându-se faptul că în cursul lunii august și începutul lunii septembrie 2014, inculpații au racolat, transportat și adăpostit un număr de 36 migranți, cetățeni sirieni, contra unor sume de bani în valută (3.400 euro / grup). Persoanele implicate intenționau să treacă migranții fraudulos peste frontieră, din România în Ungaria, după care să îi transporte în Austria, Germania, Italia sau Franța.

Tot prin rechizitoriu s-a propus confiscarea a patru autoturisme care erau folosite la transportul migranților precum și a sumei de 22.065,50 euro, sumă reprezentând folosul infracțiunii.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că  la începutul lunii septembrie 2014, polițiștii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare și PTF Petea – I.T.P.F. Sighetu Marmației, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, au destructurat o rețea de traficanți de migranți.

Din cercetări a rezultat că mai mulți cetățeni romani, domiciliați în județele Satu Mare și Maramureș, au constituit o grupare care avea ca scop racolarea, adăpostirea, îndrumarea, călăuzirea și transportul mai multor cetățeni străini, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României către alte țări din spațiul comunitar.

Astfel, suspecții au asigurat recrutarea, cazarea și transportul migranților, în vederea trecerii ilegale a frontierei de stat, pentru a fi preluați de ceilalți membri ai grupării etc.

- Advertisment -

Cele mai populare

Se redeschid sălile de fitness

Reamintim faptul că,de noaptea trecuta de, la ora 00,00, municipiul Satu Mare a iesit din carantina zonală instituită în data de 19...

Edi Iordănescu a semnat cu CFR Cluj

Edi Iordănescu, 42 de ani, va fi noul antrenor al campioanei României! Ardelenii s-au oprit la Iordănescu jr. singurul...

Fără chinezi în America

Administrația Trump a emis miercuri noi decizii care afectează călătoriile în Statele Unite ale membrilor Partidului Comunist Chinez (PCC) și ale familiilor...

Comorile naturale din Parcul Apuseni

Parcul Natural Apuseni – Vino la moții din Apuseni pentru o experiență completă, încărcată de spiritualitate, cu un puternic sentiment de „acasă“....

Comentarii recente