luni, aprilie 22, 2024
AcasăLocaleInternationaleCel puțin un mort în SUA, după ce o serie de tornade...

Cel puțin un mort în SUA, după ce o serie de tornade a afectat patru state

tornada_33558500Cel puțin o persoană a murit duminică, după ce o serie de tornade a afectat patru state, smulgând acoperișuri ale unor case, avariind linii de alimentare cu electricitate și trântind copaci la pământ, relatează CNN. Victima a fost înregistrată în ținutul Pottawatomie, în statul Oklahoma, a anunțat șeriful Mike Booth, care nu avea detalii despre caz. Alte două persoane au fost date dispărute la un parc de rulote, a adăugat el. Echipe de salvare efectuau căutări, duminică seara, printre fiare contorsionate.

Până la 26 de tornade au fost raportate în Oklahoma, Kansas, Illinois și Iowa, potrivit Serviciului Național american de Meteorologie, statele Oklahoma și Kansas fiind cele mai afectate. Unele dintre aceste raportări ar putea fi despre aceeași tornadă. Guvernatorul statului Oklahoma Mary Fallin a declarat duminică situație de urgență în 16 ținuturi.

O tornadă care a avut loc în apropiere de Wellston, în Oklahoma, a întrerupt linii de alimentare cu electricitate și a produs avarii mai multor case, potrivit unei înregistrări video KFOR, un post afiliat CNN. Un pilot de pe elicopterul postului a apreciat că diametrul unei tornade atingea aproximativ 800 de metri. „Rupe totul. Rupe tot ce întâlnește în cale”, a spus pilotul.

Înregistrările video din elicopter realizate de KFOR și KOCO, alt post afiliat CNN, prezentau pagube grave în apropiere de Wellston și Carney. Acoperișuri au fost smulse de pe case, crengi au fost rupte din copaci, iar drumuri au fost blocate de dărâmături. Tornade au fost raportate și la est de Dale, la vest de Paden și în apropiere de Prague, în Oklahoma. Circulația pe o porțiune a autostrăzii interstatate 40, la nivelul localității Shawnee, în acest stat, a fost oprită în ambele direcții în noaptea de duminică spre luni, din cauza unei tornade care a răsturnat utilaje de remorcare.

Tornade au fost observate și în Iowa, în apropiere de Earlham, Huxley și la est de Dallas Center, potrivit serviciului meteorologic, care a îndemnat populația să se pună la adăpost. Tornadele însoțesc furtuni ce afectează zone din Kansas, Oklahoma, Iowa and Missouri. Grindină de mărimea unei mingi de baseball, rafale de vânt și tornade amenințau luni zone de câmpie din centru și Midwest. La Atlanta au fost raportate inundații grave, în urma unei furtuni însoțite de ploi puternice.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente