duminică, aprilie 21, 2024
AcasăPoliticaLocalForțe proaspete, la conducerea filialei Satu Mare a Partidului Verde

Forțe proaspete, la conducerea filialei Satu Mare a Partidului Verde

DSC_0416Conducerea nou aleasă a Partidului Verde, filiala Satu Mare a susținut luni, 20 mai o conferință de presă în sala mică de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare. Au fost prezenți președinta pe Satu Mare, Mihaela Pop, vicepreședinții Delia Botârlă și Ion Radu, precum și Flaviu Ghirite, președintele pe tineret. Aceștia au prezentat presei doctrinele esențiale ale formațiunii, intențiile precum și planurile de viitor.

Președinta filialei Satu Mare a Partidului Verde, Mihaela Pop, are 29 de ani și este licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene. În cuvântul ei, a spus că Partidul Verde luptă pentru o societate sănătoasă și legături sănătoase între membrii care alcătuiesc o comunitate. De asemenea, Partidul Verde își propune să aducă adevărata schimbare de care locuitorii țării au nevoie, care nu poate fi adusă decât prin ambiție, optimism și respect față de comunitate. În primul rând, “verzii” vor să pună accentul pe protecția socială, pe viața oamenilor și promovează traiul într-un mediu curat. Partidul Verde din România este afiliat la Uniunea Europeană, unde reprezintă o forță și promovează o politică altfel.

Potrivit Mihaelei Pop, Partidul Verde are ca principal obiectiv dezvoltarea durabilă, iar filozofia partidului este mai mult decât generoasă: “Credem că toți oamenii au dreptul la propriile lor alegeri, iar libertatea aceasta are o dimensiune socială, culturală și spirituală care trebuie să fie garantată prin lege. Noi dorim să oferim posibilitatea ca toți să-și câștige traiul și să poată duce o viață demnă. Vom lupta pentru aceasta”, a declarat Mihaela Pop, președinte al filialei Satu Mare. Vicepreședintele filialei sătmărene a Partidului Verde, Delia Botârlă, are tot 29 de ani și este licențiată în Drept și consultanță juridică. S-a arătat deosebit de onorată să reprezinte Partidul Verde în orașul nostru.

Vicepreședintele Ion Radu, de asemenea a fost onorat să facă parte din echipa de conducere a partidului și a spus că formațiunea dorește promovarea principiilor protecției sociale, a incluziunii în societate a categoriilor sociale defavorizate, egalitatea în plan politic a femeilor și a bărbaților, și se speră că se va reuși implementarea acestora cel puțin pe plan local.

La nivelul județului Satu Mare, Partidul Verde are în evidență un număr de peste 1.500 de membri, la care se adaugă alți 2.000 de simpatizanți. Pentru viitor, conducerea are în vedere organizarea unor tabere de mediu în zona Huta Certeze, adresat elevilor și constând într-un schimb de cunoștințe între instituțiile de învățământ. Cu privire la acest proiect, se speră obținerea suportului din partea autorităților locale. În județ, Partidul Verde are un număr de trei consilieri și un viceprimar. Cu privire la alegerile europarlamentare de anul viitor, Partidul Verde se va alia cât mai curând cu Partidul Ecologist.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente