Acasă Locale Stiri Satu Mare Centrul tehnologic de inovare și de afaceri a fost inaugurat

Centrul tehnologic de inovare și de afaceri a fost inaugurat

centru afaceri (3)

Vineri, 13 martie, s-a inaugurat Centrului tehnologic de inovare și de afaceri, complex ce își are sediul pe strada I. L Caragiale, în spațiul renovat al fostei Școli Generale nr. 13 din Satu Mare.

Valoarea totală a proiectului a fost de 3.916.551,92, din care 1.387.66,77 finanțare nerambursabilă, TVA inclus. Suprafața totală construită este de 909,70 mp.

La eveniment au participat primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, consilieri locali, președintele și vicepreședintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, respectiv Mircea Govor dar și oameni de afaceri.

În luarea de cuvânt ce a avut loc după tăierea panglicii inaugurale, primarul Dorel Coica a declarat că proiectul a fost semnat încă în 2008 „și mă bucur că s-a reușit finalizarea acestuia. Astfel, avem un centru modern care va contribui la dezvoltarea economică a municipiului Satu Mare”.

Proiectul a fost finanțat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de unitate de management și Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de organism intermediar prin Programul Operațional regional 2007-2013.

În cadrul proiectului s-a realizat renovarea și mansardarea clădirii fostei Școli nr. 13, s-au creat zece spații destinate închirierii pentru desfășurarea activităților de producție și de prestări servicii precum și a unei săli de conferințe și a unei săli de întâlniri și negocieri. De asemenea, Centrul tehnologic de inovare și de afaceri are 20 de locuri de parcare. Centrul a fost dotat cu mobilier necesar desfășurării activităților și cu aparatură de birotică.

În cadrul centrului se vor oferi servicii de consultanță și asistență de specialitate în ceea ce privește: deschiderea unei afaceri, dreptul muncii, mediere în relația cu autoritățile locale, consultanță în întocmirea planurilor de afaceri, evaluarea aptitudinilor și abilităților antreprenoriale, dezvoltare organizațională, etc.

centru afaceri (1) centru afaceri (2) centru afaceri (3) centru afaceri (4)

- Advertisment -

Cele mai populare

Apă gratis pentru trecători la Tășnad și Satu Mare

Valul de căldură ce a lovit județul Satu Mare stârnește reacții pozitive în rândul comunității locale. În...

Gașca Zurli revine la Satu Mare

Vești bune pentru copiii care îndrăgesc cea mai tare gașcă din țară, Gașca Zurli. După ce concertul de...

Numărul îmbolnăvirilor de COVID – 19 continuă să scadă

Până astăzi, 23 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate1.080.389 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

În 2020 România a fost cea mai ieftină țară din UE

În anul 2020, în medie, românii au plătit cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană pe mâncare, băutură,...

Comentarii recente