Acasă Locale Stiri Satu Mare Percehziții în Satu Mare și alte orașe la falsificatorii de pașapoarte

Percehziții în Satu Mare și alte orașe la falsificatorii de pașapoarte

pasaport

Procurorii Parchetului General au descins azi, 13 martie, în 16 locații din Maramureș și Satu Mare. De asemenea, percheziții sunt efectuate și în câteva locații din Galați și Cluj.
Anchetatorii au descoperit o rețea ai căror membri se ocupau de falsificarea de pașapoarte, ai căror beneficiari sunt mai mulți cetățeni din Republica Moldova.
Potrivit oamenilor legii, rețeaua funcționa de mai multe luni și ar fi avut membri atât în Satu Mare și Maramureș cât și peste graniță. Persoanele care primeau documentele false nu doar că reușeau să intre în România, dar prin intermediul lor reușeau să călătorească în Uniunea Europeană.
Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) efectuează cercetări având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, trafic de influență, precum și complicitate la fals în înscrisuri oficiale, uz de fals și trafic de influență, cumpărare de influență, folosire în orice mod, direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
În cursul zilei de astăzi, în baza unor autorizații emise de către instanță, sub coordonarea procurorilor din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică, ofițeri și lucrători din cadrul Direcției Generale Anticorupție, precum și ai Brigăzii Speciale de Intervenție „Vlad Țepeș” a Jandarmeriei, desfășoară percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza județului Maramureș.
Din probele administrate în cauză rezultă că infracțiunile sunt săvârșite de către mai multe persoane care falsificau documente de identitate pentru persoane interesate să le obțină contra cost sau intermediau obținerea unor astfel de înscrisuri.
Potrivit unor informații din rândul anchetatorilor, sumele percepute ajungeau până la 3.000 de euro, din care 1.000 de euro erau plătiți înainte, iar restul la primirea documentelor.

- Advertisment -

Cele mai populare

„Nimănui cu nimic nu fiţi datori, decât cu iubirea unuia faţă de altul”

Fii blând și bun cu toți, ne îndeamnă Părintele Serghie, că toți sunt în nevoi, bolnavi cu toții. Nu-i nimeni sănătos la suflet....

Este oficial.Biden,rămâne câștigător

Administrația Serviciilor Generale cea care are un rol cheie în confirmarea oficială a victoriei în scrutinul prezidenţial, l-a informat pe președintele ales...

Postul alimentar:recomandări și rețete

Postul alimentar, în toate civilizațiile și religiile, a fost implementat cu valențe curative nu numai în ceea ce privește corpul, dar și...

Adrian Cozma: Vom dezvolta Satu Mare cu bani europeni!

Nu mai are nimeni nicio îndoială că utilizarea cu eficiență a banilor europeni e cheia și drumul spre o dezvoltare mai rapidă...

Comentarii recente