Acasă Locale Stiri Satu Mare Percehziții în Satu Mare și alte orașe la falsificatorii de pașapoarte

Percehziții în Satu Mare și alte orașe la falsificatorii de pașapoarte

pasaport

Procurorii Parchetului General au descins azi, 13 martie, în 16 locații din Maramureș și Satu Mare. De asemenea, percheziții sunt efectuate și în câteva locații din Galați și Cluj.
Anchetatorii au descoperit o rețea ai căror membri se ocupau de falsificarea de pașapoarte, ai căror beneficiari sunt mai mulți cetățeni din Republica Moldova.
Potrivit oamenilor legii, rețeaua funcționa de mai multe luni și ar fi avut membri atât în Satu Mare și Maramureș cât și peste graniță. Persoanele care primeau documentele false nu doar că reușeau să intre în România, dar prin intermediul lor reușeau să călătorească în Uniunea Europeană.
Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) efectuează cercetări având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, trafic de influență, precum și complicitate la fals în înscrisuri oficiale, uz de fals și trafic de influență, cumpărare de influență, folosire în orice mod, direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
În cursul zilei de astăzi, în baza unor autorizații emise de către instanță, sub coordonarea procurorilor din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică, ofițeri și lucrători din cadrul Direcției Generale Anticorupție, precum și ai Brigăzii Speciale de Intervenție „Vlad Țepeș” a Jandarmeriei, desfășoară percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza județului Maramureș.
Din probele administrate în cauză rezultă că infracțiunile sunt săvârșite de către mai multe persoane care falsificau documente de identitate pentru persoane interesate să le obțină contra cost sau intermediau obținerea unor astfel de înscrisuri.
Potrivit unor informații din rândul anchetatorilor, sumele percepute ajungeau până la 3.000 de euro, din care 1.000 de euro erau plătiți înainte, iar restul la primirea documentelor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lansarea proiectului „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor- Jurnalul de Satu Mare SRL”

S.C. Jurnalul de Satu Mare S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate...

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Comentarii recente