Acasă Locale Stiri Satu Mare Cinci incendii într-o singură zi în județul Satu Mare

Cinci incendii într-o singură zi în județul Satu Mare

pompieri (2)

În cursul zilei de ieri, 17.03. a.c., în intervalul orar 16.00 – 23.00, s-au produs un șir de evenimente la care au intervenit structurile I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare.
Astfel că, la ora 16:12, I.S.U. ,,SOMEȘ” Satu Mare, a fost anunțat despre un incendiu la o locuință din localitatea Negrești Oaș, unde ardea acoperișul acesteia și al anexei, cu pericol de propagare la întreaga casă.
Cauza probabilă de producere a evenimentului a fost jocul unui copil de aproximativ șapte ani care a aprins, cu ajutorul unei brichete, fânul depozitat lângă casa de locuit.
Din nefericire, au ars acoperișul casei și al anexei, un autoturism, mobilierul din interiorul locuinței și aproximativ patru mc. de lemn pentru foc.
Apoi, la ora 16:12, în Tămășeni a fost anunțat un incendiu de pădure, având ca împrejurare probabilă determinantă, focul deschis în spații deschise.
În urma acestuia au ars, aproximativ zece hectare de litieră forestieră, degradându-se aproximativ zece mc. de bușteni de stejar.
Pentru lichidarea incendiului, au fost dislocate forțe din cadrul Gărzii de Intervenție Turț, un autocamion de intervenție cu opt pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare și S.V.S.U. Batarci.
În jurul orei 19:13, Secția de Pompieri Carei a intervenit pentru stingerea unui incendiu, produs în zona imediat apropiată gării C.F.R. Carei, unde ardea vegetația uscată, pe o suprafață aproximativă de trei hectare, dar și doi stâlpi de susținere circuite telefonie fixă C.F.R.
În seara aceleiași zile, în localitățile Tășnad, la ora 20:55 și Halmeu Vii, la ora 22:05, au fost anunțate două incendii la acoperișurile caselor de locuit, ambele, având ca și cauză probabilă de aprindere, jar sau scânteie, iar ca mijloc probabil, coșul de fum al sobei, neprotejat termic față de materialele combustibile.
La incendiul din Tășnad, au ars o grindă de lemn și izolația termică, pe o suprafață aproximativă de un metru pătrat, iar la cel din Halmeu Vii, au ars aproximativ, 13 mc. coni și alte elemente din lemn, componente ale acoperișului, degradându-se, însă, țigla acoperișului și parte din instalația electrică a locuinței.
Ca urmare a acestor evenimente nefericite, s-au produs, desigur, pierderi materiale, însă datorită intervenției prompte și profesioniste a pompierilor, s-au reușit salvarea unor însemnate cantități de bunuri materiale.
Menționăm de asemenea că din fericire, nu au existat, în nici una dintre situații, persoane rănite.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente