Acasă Locale Stiri Satu Mare Ziua Mondială a apei va fi sărbătorită de Apaserv

Ziua Mondială a apei va fi sărbătorită de Apaserv

ziua_apei

Ziua Mondială a Apei va fi marcată de către S.C. Apaserv Satu Mare S.A. prin organizarea Zilei porților deschise și amenajarea unui pavilion publicitar pe platoul din Piața 25 Octombrie din municipiul Satu Mare

În cadrul Conferinței Națiunilor Unite Asupra Mediului Înconjurător de la Rio de Janeiro a fost adoptată la data de 22 decembrie 1992 Hotărârea prin care 22 Martie a devenit Ziua Mondială a Apei. S-a dovedit o ocazie bună pentru a reaminti tuturor cât de importante sunt eforturile concrete de a oferi spre consum apă pură, precum și identificarea problemelor și găsirea de soluții la aceste probleme. Astfel în fiecare an la data de 22 martie se celebrează Ziua Mondială a Apei.

Ziua Mondială a Apei va fi marcată de către S.C. Apaserv Satu Mare S.A. în acest an,  prin organizarea Zilei porților deschise și amenajarea unui pavilion publicitar pe platoul din Piața 25 Octombrie. Toți sătmărenii care doresc să viziteze Uzina de Apă Mărtinești sau Stația de Epurare Satu Mare o pot face vineri, 20 martie, între orele 9-14. În acest interval vor avea loc diverse prezentări ale obiectivelor societății dar și prezentarea activității pe care cei de la Apaserv o desfășoară.

De asemenea, tot vineri, 20 martie, începând cu ora 10.00 , S.C. Apaserv Satu Mare S.A. așteaptă sătmărenii la pavilionul publicitar amenajat în Piața 25 Octombrie, vis a vis de Banca Transilvania, unde salariații societății vor susține prezentări despre apă și importanța ei în viața de zi cu zi, precum și despre cel mai mare  proiect de investiții derulat de S.C. Apaserv Satu Mare S.A. ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare”, cofinanțat din Fondul de Coeziune în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu 2007-2013.

Alături de reprezentanții S.C. Apaserv Satu Mare S.A. vor fi prezenți și reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare pentru a extinde campania de conștientizare a populației privind necesitatea colectării selective a uleiului vegetal uzat, în baza Protocolului de colaborare dintre cele două instituții. Astfel, se vor amenaja cu sprijinul autorităților locale și a firmei S.C. ALPYN RECYCLING SRL, puncte de colectare a uleiurilor uzate în cele 6 orașe din județ: Satu Mare, Carei, Tășnad, Negrești Oaș, Ardud și Livada. În acest scop, un grup de voluntari vor împărți fluturași pentru a conștientiza populația de efectele negative pe care le are eliminarea uleiului vegetal uzat în rețeaua de canalizare.

Prin programele propuse vă oferim posibilitatea de a avea o privire de ansamblu despre apă, apă potabilă și despre epurarea apei uzate, considerând că este important să facem cunoscute populației activitățile noastre și să acordăm o atenție deosebită procesului de educare a noii generații.

CU OCAZIA ZILEI MONDIALE A APEI NE EXPRIMĂM SPERANȚA CĂ ÎMPREUNĂ CU DUMNEAVOASTRĂ VOM REUȘI SĂ PROTEJĂM SURSELE DE APĂ DE LA POLUAREA IREVERSIBILĂ, CĂCI APA CURATĂ ESTE VIAȚĂ ȘI SĂNĂTATE. DEPINDE DE NOI CUM NE RAPORTĂM LA ACESTE ASPECTE, CĂCI FIECARE PICĂTURĂ DE APĂ CONTEAZĂ!

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente