Acasă Locale Stiri Satu Mare Cinci migranți afgani și iranieni au fost reținuți de polițiștii de frontieră

Cinci migranți afgani și iranieni au fost reținuți de polițiștii de frontieră

Patru cetățeni români care au încercat să faciliteze trecerea ilegală a frontierei pentru cinci migranți afgani și iranieni au fost reținuți de polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației și vor fi prezentați instanței de judecată din cadrul Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 Totul a început duminică, 27 iulie a.c., când polițiștii de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al STPF Satu Mare și cei din cadrul SPF Petea – I.T.P.F. Sighetu Marmației au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 08.30, un echipaj al poliției de frontieră a oprit, la aproximativ 400 metri de linia de frontieră, pe raza localității Pelișor, un autoturism marca Dacia Logan și un Audi A4, ambele înmatriculate în Ilfov. În cele două mașini se aflau nouă persoane, patru cetățeni români și cinci cetățeni străini care nu vorbeau limba română.

Având în vedere faptul că persoanele în cauză nu își justificau prezența în zonă au fost conduse, împreună cu autoturismele, la sediul Sectorului PF Petea în vederea continuării cercetărilor.

Din primele verificări s-a constatat că trei dintre cetățenii străini sunt afgani, iar doi dintre ei sunt iranieni, cu vârste cuprinse între 16 și 32 ani, toți fiind de sex masculin.

Cetățenii români, cu vârste cuprinse înre 23 și 39 de ani, domicilați pe raza județelor Buzău, Vâlcea și Ilfov, intenționau să îi transporte pe cei cinci cetățeni afgani până la frontiera de stat pentru a trece ilegal în Ungaria.

Migranții au declarat că intenționau să ajungă în Germania sau Anglia pentru a-și găsi locuri de muncă, fapt pentru care au plătit câte 800 de euro de persoană celor patru cetățeni români. Aceștia urmau să-i transporte din București până în județul Satu Mare, în apropierea frontierei cu Ungaria, în scopul trecerii frauduloase a frontierei.

Cetățenii străini sunt cercetați pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cei patru cetățeni români sunt cercetați pentru trafic de migranți. Aceștia din urmă au fost reținuți pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi 28.07.2014, vor fi prezentați instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

- Advertisment -

Cele mai populare

Fără chinezi în America

Administrația Trump a emis miercuri noi decizii care afectează călătoriile în Statele Unite ale membrilor Partidului Comunist Chinez (PCC) și ale familiilor...

Comorile naturale din Parcul Apuseni

Parcul Natural Apuseni – Vino la moții din Apuseni pentru o experiență completă, încărcată de spiritualitate, cu un puternic sentiment de „acasă“....

Premierul Ludovic Orban declară ferm că nu va fii lockdown după alegeri

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri seara că ''nu va fi niciun lockdown'' după alegerile parlamentare, motivând că România nu îşi poate...

Veste bună pentru sătmăreni.Municipiul a ieșit din carantină

Municipiul Satu Mare iese din carantina zonală instituită în data de 19 noiembrie 2020, odată cu expirarea celor 14 zile și scăderea...

Comentarii recente