Acasă sus Ministrul Sănătății: Contribuțiile la sănătate NU vor fi majorate nici în acest...

Ministrul Sănătății: Contribuțiile la sănătate NU vor fi majorate nici în acest an și nici în anii următori

Ministrul Sănătății a declarat luni că nu vor fi majorate contribuțiile la sănătate nici în acest an și nici în anii următori, iar o asemenea dezbatere nu a avut loc în Guvern, după ce secretarul de stat din Ministerul Sănătății Dorel Săndesc declarase că ar putea crește contribuția pentru asigurările de sănătate cu până la 14 la sută.

Ministrul Sănătății a declarat luni că nu vor fi majorate contribuțiile la sănătate nici în acest an și nici în anii următori, iar o asemenea dezbatere nu a avut loc în Guvern, precizând că în 2010 au existat propuneri privind posibile majorări, dar au rămas la stadiul de discuții.

„Ministerul Sănătății nu a discutat cu Fondul Monetar Internațional și nici cu alte organisme internaționale o eventuală creștere a contribuțiilor la Sănătate. De asemenea, nu a avut loc o asemenea dezbatere nici în Guvernul României. Știu că acum 4 ani, în anul 2010, au existat propuneri privind posibile majorări, dar rămase la stadiul de discuții. Subliniez faptul că nu vor fi majorate contribuțiile la Sănătate”, a spus Nicolae Bănicioiu, citat într-un comunicat de presă al MS.

Ministerul Sănătății a arătat că nu ia în calcul majorarea contribuțiilor la sănătate în acest an sau în anii următori.

Secretar de stat MS:Contribuția pentru asigurările de sănătate ar putea crește până la 14 la sută

Contribuția pentru asigurările de sănătate ar putea crește până la 14 la sută, o discuție în acest sens având loc cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional, care au considerat că o astfel de măsură este „esențială și justificată”, a declarat luni, la o conferință MEDIAFAX, secretarul de stat din Ministerul Sănătății Dorel Săndesc.

Secretarul de stat a precizat că la nivelul Ministerului Sănătății există discuții privind posibilitatea majorării contribuției pentru asigurările de sănătate, fără ca până acum să existe o decizie în acest sens.

„A fost o discuție privind analiza sistemului de sănătate. Nu este un obiectiv sau o măsură stabilită de Guvern. Au fost discuții globale. Nu avem o discuție sau decizii la nivel interministerial. Este doar o discuție în perspectivă și merită făcută, după părerea mea”, a spus secretarul de stat, la conferința de presă dedicată Zilei Internaționale de Luptă împotriva Hepatitei, organizată de MEDIAFAX, în parteneriat cu Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO),

Dorel Săndesc a adăugat că discuția din Guvern privind reducerea CAS a venit și pe fondul unei „frici de noi taxe”.

„Am văzut sondaje în care oamenii pun pe primul loc sănătatea, fiind de acord să plătească mai mult. Discuția e necesară și am discutat inclusiv cu FMI. Este o dezbatere pe care vrem să o avem. Părerea mea e că ar trebui revenit la nivelul anterior, pentru că această contribuție este la nivel standard în UE, 13,5-14 la sută”, a mai spus Săndesc.

Secretarul de stat a precizat că la discuțiile cu oficialii FMI au participat și reprezentanți ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, ai Agenției Naționale a Medicamentului și ai Ministerului de Finanțe.

Întrebat care a fost poziția FMI, secretarul de stat a răspuns: „Nu s-au opus, chiar au apreciat, considerând că este justificată.”

- Advertisment -

Cele mai populare

Din iubire nesfârșită faţă de om…

Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete...

Guvernul Cîțu a depus jurământul

Guvernul PNL - USR-PLUS - UDMR, condus de Florin Cîțu, a trecut de votul Parlamentului. Au fost 260 de voturi pentru și...

Condiții de călătorie în Marea Britanie după 1 ianuarie

Românii vor putea intra în Marea Britanie pentru șederi de scurtă durată, adică în scop turistic sau în vizită, pentru o perioadă...

Vitamina D, esenţială pentru imunitate

Vitamina D ne ridică moralul, dar ne întăreşte şi imunitatea, ferindu-ne de viroze şi alte infecţii respiratorii. Însă nivelul acestei vitamine poate...

Comentarii recente