29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăLocaleCine este vinovat de producerea incidentului din Piața 25 Octombrie?

Cine este vinovat de producerea incidentului din Piața 25 Octombrie?

Un incident mai puțin obișnuit a avut loc în cursul dimineții de sâmbătă, 22 ianuarie 2022, în Piața 25 Octombrie din municipiul Satu Mare. 

Concret, în jurul orei 10:00, o autoutilitară Mercedes Vito, aparținând MAI, a intrat pe platoul din Piața 25 Octombrie cu scopul de a transporta tehnica de comunicații a Prefecturii, instituție care în aceste zile se mută în noul sediu. Însă, în clipa în care a autoutilitara a ajuns în zona fântânii arteziene, aceasta a cedat.

De urgență, la fața locului au fost alertați să intervină pompierii de la ISU Someș. Ajunsă la fața locului, o autoutilitară de descarcerare s-a prăbușit și ea în fântâna arteziană. A fost nevoie de intervenția unei macarale dar și a unei alte autospeciale de pompieri pentru a scoate autospeciala din groapă. 

Ce spun factorii implicați

„Un incident regretabil s-a petrecut astăzi pe platoul Pieţei 25 Octombrie din municipiul Satu Mare. Două autoutilitare aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, un microbus al Direcţiei Generale de Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei implicat în operaţiunea de mutare a sistemelor informatice ale Instituţiei Prefectului şi o autoutilitară de descarcerare aparţinând ISU Satu Mare au intrat pe suprafaţa noii fântâni arteziene de pe platou, aceasta cedând. Ambele echipaje se aflau în misiune, toate pagubele produse vor fi acoperite iar refacerea obiectivului afectat se va realiza în cel mai scurt timp.”, este mesajul Instituției Prefectului Satu Mare.

“Primăria municipiului Satu Mare va recupera prejudiciul creat de la cei care se fac vinovați de incidentul petrecut astăzi în Piața 25 Octombrie și va remedia problema pe cheltuiala acestora. Accesul autovehiculelor în această zonă este interzis, incidentul produs fiind rezultatul neglijenței crase a celor care au intrat cu autovehiculele în această zonă”, este mesajul Primăriei Satu Mare. 

“Astăzi la ora 10:00 dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Someș al județului Satu Mare a fost alertat să intervină în urma unui apel I Call în Piața 25 Octombrie dib municipiul Satu Mare. La fața locului s-au deplasat 9 subofițeri cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD cu echipaj de prim ajutor. Forțele detașamentului de pompieri Satu Mare ghidându-se după niște urme de zăpadă ale unui autorurism, au pătruns cu autospeciala în zona fântânii decorative, această zonă fiind nebalizată astfel că operatorul responsabil de lucrările de pe șantier, nu a luat nici cele mai elementare măsuri de siguranță în sensul interzicerii accesului în zona șantierului. Odată ajunse la fața locului, peste dalele de beton care erau acoperite de zăpadă, acestea s-au surpat rezultând avarierea autospecialei”, transmite ISU Someș Satu Mare.

În urma incidentului nu a fost rănită nici o persoană. Reamintim că lucrările la Centrul Nou sunt încă în derulare, în timp ce lucrările la fântâna arteziană avariată au fost finalizate anul trecut, atunci fiind testată și funcționalitatea ei. 

Mai sus am redat punctele de vedere a tuturor părților implicate în incident. Dumneavoastră ce părere aveți, cine este responsabil de cele întâmplate?. Așteptăm părerile dumneavoastră în comentarii. 

Sursa foto: PresaSM
Sursa foto: PresaSM
Sursa foto: PresaSM
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente