vineri, februarie 23, 2024
AcasăCosul cu vipereCosul cu vipere - Cine o să-i cer(ce)teze?

Cosul cu vipere – Cine o să-i cer(ce)teze?

cos vipere nouPentru cei care au participat la Ziua Județului Satu Mare a fost ciudat să vadă că a rămas liber doar un singur stand, și anume cel al comunei Certeze.

Dacă stai să te gândești bine că aceasta este cea mai bogată comună din județ, poate chiar și din țară, este de neînțeles cum de onor autoritățile locale nu au găsit răgazul necesar să se prezinte și ei cu câte ceva, așa cum au făcut comune mult mai necăjite decât a lor, mai ales că zona este foarte bogată și din punct de vedere al tradițiilor și chiar al meșteșugurilor, nemaivorbind de viloacele și mașinile de prima mână.

Zice-se că de vină ar fi primarul, un ins destul de bizar, ce nu pune mare preț pe chestii din astea, afișând un jemanfișism, care nu prea știm pe ce se bazează.

Este bine să notăm și amănuntul că nici măcar la Sâmbra Oilor, deci la ea acasă!, comuna Certeze nu se prezintă niciodată cu vreo formație artistică, unde mai pui că, pentru câteva ore cât ține manifestarea, trebuie să se plătească sute de milioane de lei „chirie”, unor inși care nici măcar nu au titlu de proprietate pe terenurile acelea, pentru simplul și logicul motiv că nu au fost în veci ale lor!

În atari condiții s-ar putea ca și forurile județene să schimbe oleacă foaia, sau mai bine zis locația festivalului, în sensul mutării acesteia la noua stațiune turistică, Luna – Șes, un loc probabil mult mai potrivit pentru asemenea manifestări.

Oricum, primăria certezană a mai dat încă o dată dovadă de indolență, pentru că până la urmă, exact despre asta este vorba: o tarabă pustie peste care era întins un banner pe care scria „Certeze”, ca un lințoliu peste un mort pe care nu-l plânge nimeni…

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente