miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăLocaleCiprian Costea cere infiintarea Autorității pentru Protecția Întreprinzătorilor

Ciprian Costea cere infiintarea Autorității pentru Protecția Întreprinzătorilor

pdl-satu-mareAstăzi, 25 iulie 2013 în cadrul conferinței de presă organizată la sediul PDL Satu Mare, primvicepreședintele PDL Satu Mare, Sorin Ghilea, alături de vicepreședinții Cosmin Rațiu și Ciprian Costea au abordat teme din domeniu sănătății, economiei și administrației publice locale.

Vicepreședintele Ciprian Costea a vorbit despre proiectul de lege al PDL, care prevede înființarea Autorității pentru Protecția Întreprinzătorilor, care are ca scop apărarea drepturilor și libertăților agenților economici din România. În cadrul proiectului de lege sunt prevăzute inclusiv sancțiuni atât față de firme, cât și față de cei care efectuează controale abuzive.

Primvicepreședintele PDL Satu Mare a cerut Poliției Locale să se ocupe de lucruri mai importante, nu de cele ”mărunte, de suprafață”. Acesta este nemulțumit de faptul că polițiștii locali îi amendează pe cei care plantează copăcei pe spațiul public, dar nu se ocupă de probleme precum cerșetoria, ocuparea abuzivă a clădirilor, curățenia din spațiile publice, etc.

Sorin Ghilea a afirmat că Poliția Locală are atribuții inclusiv în domeniul edilitar gospodăresc, putând aplica amenzi în acest sens, dacă nu sunt respectate dispozițiile, însă polițiștii se ocupă de probleme minore. Potrivit acestuia, municipiul Satu Mare are clădiri, în special centrale termice dezafectate, pentru care ar trebuie să fie amendat, având în vedere întreținerea necorespunzătoare.

”Nu ar trebui să vedem nicio centrală dezafectată cu mizerii înăuntru. Sunt multe lucruri care se pot face pentru confortul și binele sătmărenilor. Le recomand sătmărenilor să uzeze de site-ul Primăriei unde pot semnala orice nereguli. Trebuie să fim cetățeni responsabili și să punem presiune pe administrația publică măcar minimul necesar, că de investiții este greu să vorbim”, a declarat Sorin Ghilea.

 

1 COMENTARIU

  1. PDL accepta vicepresedinti cu legaturi comuniste ? Ciudat pentru un partid care a declarat comunismul un sistem criminal.

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente