Acasă Locale Ciprian Costea cere infiintarea Autorității pentru Protecția Întreprinzătorilor

Ciprian Costea cere infiintarea Autorității pentru Protecția Întreprinzătorilor

pdl-satu-mareAstăzi, 25 iulie 2013 în cadrul conferinței de presă organizată la sediul PDL Satu Mare, primvicepreședintele PDL Satu Mare, Sorin Ghilea, alături de vicepreședinții Cosmin Rațiu și Ciprian Costea au abordat teme din domeniu sănătății, economiei și administrației publice locale.

Vicepreședintele Ciprian Costea a vorbit despre proiectul de lege al PDL, care prevede înființarea Autorității pentru Protecția Întreprinzătorilor, care are ca scop apărarea drepturilor și libertăților agenților economici din România. În cadrul proiectului de lege sunt prevăzute inclusiv sancțiuni atât față de firme, cât și față de cei care efectuează controale abuzive.

Primvicepreședintele PDL Satu Mare a cerut Poliției Locale să se ocupe de lucruri mai importante, nu de cele ”mărunte, de suprafață”. Acesta este nemulțumit de faptul că polițiștii locali îi amendează pe cei care plantează copăcei pe spațiul public, dar nu se ocupă de probleme precum cerșetoria, ocuparea abuzivă a clădirilor, curățenia din spațiile publice, etc.

Sorin Ghilea a afirmat că Poliția Locală are atribuții inclusiv în domeniul edilitar gospodăresc, putând aplica amenzi în acest sens, dacă nu sunt respectate dispozițiile, însă polițiștii se ocupă de probleme minore. Potrivit acestuia, municipiul Satu Mare are clădiri, în special centrale termice dezafectate, pentru care ar trebuie să fie amendat, având în vedere întreținerea necorespunzătoare.

”Nu ar trebui să vedem nicio centrală dezafectată cu mizerii înăuntru. Sunt multe lucruri care se pot face pentru confortul și binele sătmărenilor. Le recomand sătmărenilor să uzeze de site-ul Primăriei unde pot semnala orice nereguli. Trebuie să fim cetățeni responsabili și să punem presiune pe administrația publică măcar minimul necesar, că de investiții este greu să vorbim”, a declarat Sorin Ghilea.

 

1 COMENTARIU

  1. PDL accepta vicepresedinti cu legaturi comuniste ? Ciudat pentru un partid care a declarat comunismul un sistem criminal.

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bravo Romania!Munții Cernei,in turismului european

Asociaţia Montană Carpaţi anunță că a finalizat proiectul pentru dezvoltarea turistică și economică din zona Munții Cernei, “City Break în munţii Cernei”.

Fonduri Europene pentru IMM

Au apărut propunerile oficiale de granturi pentru IMM: domeniile eligibile și grila de punctaj la proiecte Ministerul Fondurilor Europene...

PNL obține victoria primăriilor

Galben predomină țara și orașul obtinând un scor istoric după mulți ani de efort și munca.PNL este câștigător al alegerilor locale din...

Vor încă un scrutin

Doi candidaţi din comuna Orţişoara din judeţul Timiş, au obţinut acelaşi număr de voturi, astfel că în această localitate urmează să fie...

Comentarii recente