sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăLocaleIn luna decembrie pompierii sătmăreni vor fii dotati cu o autospecială nouă

In luna decembrie pompierii sătmăreni vor fii dotati cu o autospecială nouă

contract pompieriÎn data de 22.07.2013, la sediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord” a fost semnat contractul de furnizare din cadrul proiectului „Îmbunătățirea dotării cu echipamente a bazelor operaționale pentru intervenții în situații de urgență din Transilvania de Nord – Etapa a II-a”. Acest lot doi de achiziții are ca obiect achiziționarea a 6 autospeciale pentru lucru cu apă și spumă de capacitate medie.  Din partea autoritatii contractante ,contractul a fost semnat de catre Prededintele C.A  Vakar Istvan respectiv de Col.rez.Gheorghe Stramb-directorul proiectului. Firma care va executa cele 6 autospaciale este SZCZESNIAK POJAZDY SPECJALNE SPP.z.o.o din orasul Bielsko-Biala –POLONIA si vor fi receptionate la I.S.U „SOMES” al judetului Satu Mare in luna decembrie 2013.

Aceste autospeciale vor fi distribuite la cele 6 Inspectorate Județene pentru Situații de Urgență din regiunea Nord-Vest: I.S.U. Cluj, I.S.U. Bihor, I.S.U. Bistrița-Năsăud, I.S.U. Maramureș, I.S.U. Satu Mare, I.S.U. Sălaj. Valoare toatală a autospecialelor din acest lot este de 3.478.000 lei plus TVA. Contractul de finanțare pentru proiectul „Îmbunătățirea dotării cu echipamente a bazelor operaționale pentru intervenții în situații de urgență din Transilvania de Nord – Etapa a II-a” a fost semnat în data de 7 iunie 2012, la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Obiectiv general al proiectului este îmbunătățirea calității serviciilor publice de urgență la nivelul Regiunii Nord-Vest prin creșterea capacității de răspuns adecvat situațiilor de urgență și prin sporirea gradului de siguranță și sănătate a cetățenilor.

Obiectivele specifice:

  • Reducerea timpului de intervenție pentru acordarea primului ajutor calificat de către unitățile Inspectoratelor pentru Situații de Urgență în scopul ridicării capacității de acțiune și reacție adecvată a centrelor județene pentru prevenirea, limitarea și înlăturarea efectelor negative ale evenimentelor de urgență;
  • Îmbunătățirea nivelului tehnic și de performanță a serviciilor publice județene de urgență din Regiunea Nord-Vest prin achiziționarea de echipamente specifice moderne, eficiente și performante;
  • Consolidarea capacității de colaborare și conlucrare operațională între centrele județene de urgență din cadrul Regiunii Nord-Vest precum și a centrului regional/centrelor județene cu cele din județele limitrofe în perspectiva îmbunătățirii siguranței populației, salvgardării vieții, proprietății și bunurilor.
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente