joi, februarie 9, 2023
AcasăLocaleNationaleCîțu: În România vaccinul este gratuit și rămâne gratuit

Cîțu: În România vaccinul este gratuit și rămâne gratuit

Premierul României, Florin Cîțu, a participat ieri la o videoconferință cu prefecții. În cadrul întâlnirii, premierul a clarificat faptul că vaccinarea împotriva COVID-19 este grauită în România și așa va rămâne în continuare.

”Și aici vreau să fac o clarificare, vaccinul gratuit trebuie să fie disponibil tuturor românilor. Pentru că în România vaccinul este gratuit și rămâne gratuit. Nu există nicio discuție, în acest moment, în Guvernul României de a schimba lucrurile. Din contră, deja avem comenzi făcute pentru a continua campania de vaccinare și în toamnă, pentru a continua campania de vaccinare și anul viitor, pentru că nu știm exact cum va evolua pandemia. Deci în România, vaccinul este gratuit, nu a existat nicio discuție în Guvern care să schimbe acest lucru și rămâne gratuit în această perioadă.” a declarat premierul Florin Cîțu.

Afirmația vine în urma declarației lui Ludovic Orban, în care președintele PNL sugera că statul va mai suporta costurile vaccinării o perioadă, după care românii ar trebui să se imunizeze pe cont propriu.

„Și așa noi organizăm vaccinare gratuită, statul român suportă toate costurile vaccinării. E o situație excepțională, mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup. Dar, până la urmă, se va merge pe mecanismul, de exemplu, de la vaccinarea pe gripă, unde numai persoanele vulnerabile sunt vaccinate gratuit, celelalte categorii vor trebui să se vaccineze că e răspunderea lor. E vorba de sănătatea fiecăruia”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a dat asigurări că vor exista măsuri de relaxare

În cadrul întâlnirii premierul a dat asigurări că vor exista noi măsuri de relaxare. Florin Cîțu a subliniat însă, că nu își dorește o relaxare în ceea ce privește campania de vaccinare. Premierul a reiterat faptul că se impune repetarea practicilor care au avut rezultate foarte bune, ca de exemplu maratoanele vaccinării, și că își dorește soluții pentru accelerarea vaccinării și în rândul românilor din zonele rurale.

”În primul rând, am văzut că a mers foarte bine când am făcut acele maratoane. Este clar că e nevoie de astfel de acţiuni în fiecare oraş din ţară, în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ, să avem astfel de maratoane, pentru că se pare că acolo avem cel mai mare succes în ceea ce priveşte campania de vaccinare în aceste momente. Al doilea lucru important – trebuie să aducem vaccinul mai aproape de cetăţeni. Avem rezultate bune, dacă ne uităm la oraşe sau la zonele urbane. Dar dacă ne uităm la zona rurală, rezultatele nu sunt la fel de bune. Și aici avem nevoie de soluții și de la dumneavoastră și domnul Gheorghiță o să vină cu câteva propuneri, ca să putem să aducem vaccinul cât mai aproape de oameni. Am văzut câțiva primari care au venit cu câteva sugestii bune, poate învățăm de la ei câte ceva, dar trebuie să vă implicați cu toții în această perioadă, ca vaccinul să fie disponibil tuturor românilor.„ a declarat Florin Cîțu.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente