29.8 C
New York City
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăLocaleFemeia lovită de tren la Marna este Florica Roșu, una dintre păstrătoarele...

Femeia lovită de tren la Marna este Florica Roșu, una dintre păstrătoarele tradițiilor moțești

Femeia accidentată de tren, joi dimineața, în Marna, este Florica Roșu, una dintre ultimele păstrătoare  a tradițiilor moțești. Acesta era cunoscută în localitate drept Florica de la canton sau Florica Lichii Bubii.

Doamna Florica locuia într-un fost canton, situat lângă linia de cale ferată. În cursul zilei de joi, 22 septembrie 2022, aceasta a fost accidentată de trenul accelerat/rapid 10741, care circulă pe ruta Satu Mare – București.

Potrivit unor surse oficiale, acesta ar fi suferit de hipoacuzie și nu ar fi auzit trenul care se apropie.

Comunitatea locală deplânge moarte ei.

“În locuința ei dintr-un fost canton, situat la marginea satului, „peste linie”, ea a reușit să păstreze un micro-univers al mentalității și al tradițiilor aduse de la munte. Cunoștea în detaliu trecutul crângurilor din Mărișel și povestea, adesea, într-un mod foarte expresiv, despre întâmplări cu ființe supranaturale. O temă predilectă a ei era cea legată de „ceasu rău”, de care, din păcate, a avut parte chiar în ultimele ei clipe de viață.  Dumnezeu să o hodinească!”, a scris pe pagina de Facebook, dr.Răzvan Roșu, antropolg și etnolog, un apropiat al regretatei Florica Roșu.

Redacția Jurnalul de Satu Mare transmite “Sincere Condoleanțe” familiei îndoliate.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente